Busucan worin Tek bulgu hiç birşey ifade etmiyor bu bi kalp hastalığıda değil yalnızca kalsiyum birikmesi. Down sendromu bebeklerin çoğunda kalpte problem gözüktüğü için onlarda da görülüyormuş. Bundan bi 10 sene önce kadar sırf bu bulgu için amniyosentez talep ediyorlarmış fakat nerdeyse tümü temiz çıktığından artık bu bulgunun bir önem taşımadığı ortaya çıkmış. Burun kemiği mevcut ve ense kalınlığı normalse,ikili testinizde risk oranı yüksek değilse kafanıza takmayın. Bu bulgular minor bulgular ve sendromlu bebeklerde en az 3 bulgu gözüküyormuş. Ben çok araştırdım çünkü 2 tane koyu parlaklık gözüktü ve doğuma kadar geçmedi. En güzel hamilelik günlerimi acaba diye geçirdim ve şu an çok pişmanım. Rabbime şükür bebeğim sağlıklı doğdu ve 6 aylık olmamıza az kaldı 😊 Bu düşünceyi kafandan çıkar ve hamileliğinin tadını çıkar.
worin Busucan keşkeeee çıkarabilsem ama olmuyor kendimi 2 gündür mahvettim her aklıma geldikce gözyaşlarım çeşme gibi iniyor.. Doktorumun bana son mesajı: Söylediğim gibi, parlaklık dışında anormal bir şey görmedim. ama çok korkuyorum
worin Yqmrasaf gözlerm dola dola mesajını okudum desem.. umarım geçer umarım seninki gibi sağlıkla kucağma alırım cnnm
Busucan worin Seni çook iyi anlıyorum doktorun dudağından çıkacak iki kelimeye bakıyodum. Madem önemsiz neden söylediler diye aklımdan geciriyodum. Hatta ultrason fotolarına bakıp acaba benziyor mu diye bakıyodum kafayı yemek üzereydim. Ama gercekten tek bulgu tamamen önemsiz sadece boşuna söylenen birşey.
worin Busucan vallah bakiyorum ultrason resimlerine ve tipki ben agiz burnu cenesi.. cidden kafayi siyircsm
Yqmrasaf worin canım emin ol geçecek başıma geldi biliyorum. Dua et ve mesleğimizi üzme onun sana ihtiyacı var bunu unutma🤲
Yqmrasaf worin ve erkek bebeklerde daha sıklıkla görünür 🙂 ablamın görümcesindede vardı sağlıklı doğdu komşumun bebeğindede vardı sağlıklı doğdu emin ol seninki de geçecek stres yapıp mesleğimizi üzme unutma onun sana ihtiyacı var 😘
Minnoss worin benim bebegimdede cikti canim son haftalarda kayboluyo suan doğum yaptim sukurler olsun bi sıkınti yok kalbini ferah tut saglikla dogum yap insallah 🙏
worin [bilinmeyen] Ay cok tesekkür ederim, hicbir sikinti yok ense kalinligi normal, burun kemigi gelismis, üst kol ve üst bacak normal boyutts organlarinin hepsi cok normal ultrason görüntüsünü de gayet normal:) Almanyadaki üniverste profesörü ile iletisime gectim oda korkmamam gerektigini söyledii biraz daha rahatladim:)
Mucizeveannesi Gamzeymen geçmiş olsun eco yu perinatoloğ mı çekiyor canm ,çocuk kardiyoloji dediler bana önce çocuk dr una gitmek gerekliymiş MHRS tel randevu verdi çocuk dr una ,gittim dr güldü böyle bişey Yok yanlış vermişler dedi bakmadılar da sevk te yapmadılar
Yqmrasaf Mucizeveannesi kadun doğuma git canım muayene olduktan doktor sana perinataloji takip kaydı açacak. Orası bakıyor
Mucizeveannesi Yqmrasaf perinatolog a özel gittim 20.haftamda orda kalp atışlarını dinledi normal dedi dr ama tekrar detaylı gidiyimmi derken 28e geldik bütün dr parlaklığın geçici olduğunu tek başına sorun olmadığını söyledi son haftalara doğru geçtiğini söylediler 🙏🏻Allah’ıma emanet inşallah sağlıkla doğarlar cümlemizinkiyle beraber