31 haftamda protein kaçağı ve yüksek tansiyon ile ortaya çıktı. hemen yatış yapıldı ciger geliştirici magnezyum aldım. bebek gelismi o zaman 9 gün durdu hiç almadı kilo. sezaryen alacaklardi. alfamet başladık 4 doza çıkınca tansiyon düzene girdi. tansiyon düzene girince bebek beslenmeye başladı. suyum azaldı bır ara ama tansiyon düzelince her şey düzeldi şükür. bugün 37 hafta olduk. iki güne bir kontrole gidiyorum sürekli suyu ve gelişimi takip ediliyor. olası bir durumda sezaryenle alırız diyor ama gidişat normal doguma döndü insallah bakalim bugunlere geldik.
bu arada ilk çıktığı günden bu yana sıfır tuz beslendim. çok zor. ağlayarak yemek yediğimi biliyorum. aç gezdim resmen. tatlıya ağırlık verdim. şöyle böyle derken bu hafta doktorum yemeklere pişerken hafif tuz ekle dedi. sonradan tabağa ekleme o zararlı ama pişerken ekle az dedi. biraz biraz yiyorum bir haftadır.
çok çok dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlık preeklamsi. doktorumun erken farketmesi ve süreci iyi yönetmesiyle risk almasıyla düzene girdik. 37 haftalık olduk son 20 günümüz kaldı artık 😌