Doğum yapalı 13 gün oldu ama daha yeni yazabiliyorum, 30 ağustos günü 36+1de regl sancısının 2 katı bel ve kasık ağrılarım vardı ve arada aşağıdan batma hissi hissediyordum, eşim o gün nöbete gidecekti ve 3 gün gelmeyecekti bu yüzden eşime gitmeden beni doktora götürmesini istedim, önce inanmadı normal gebelik ağrıları olduğunu düşündü ama ben biliyordum ki doğum değilse bile normal bir ağrı değildi. Öyle çok şiddetli değildi ama eşim yokken doğum yapmaktan korktuğum için dr a gitmek istedim, neyse gittik Nst çekildi ve aktif sancılarım çıktı. Bana zaten 14 eylüle sezeryan günü vermişti doktorum planlı olmasını istemiştik, dr alttan kontrol etti ve bebeğin kafası kanala girmiş dedi, ilk gebeliğim olduğu için doğum uzun süreceğinden ertesi güne sezeryan planladık. Eve geldim ve temizlik yaptım, hastane çantam tam olarak hazır değildi onu kapattım, kayınvalidemler şehir dışından geldiler ve eksikleri tamamlayıp ertesi gün sabahtan hastaneye gittik. Yatış işlemlerim yapıldı ve ameliyata alındım. Eşiminde girmesi konusunda ameliyat ekibiyle anlaşmıştık önceden, önce tek girdim epidural ve sonda takıldı, ameliyat korkum yoktu ve sonra doktorum geldi ve doktorumun gelmesiyle bebeğimin çıkarılması 5 dakikayı geçmemiştir. Ameliyata girdikten 10 dakika sonra bebeğim çıkarılmıştı bile. Bebek çıkarıldıktan hemen sonra eşimi içeri aldılar. Dürüst olmak gerekirse korkum olmamasına rağmen karnıma bastırmalarıyla nefesim kesildi ve biraz panikledim, öyle olunca sakinleştirici verdiler ve hemen geçti. Bebeğim sağlıklıydı çok şükür, kordon kanı dokusunu sorunsuz aldırdık ve yarım saatte odama geri döndüm. Ağrılarım vardı tabiki ama ağrı kesicilerle idare ediyordum. Bebeğimi gözlem altına aldılar çünkü 36 haftalık erken olmuştu kilosu iyiydi ama soluk alıp vermesi çok hızlıydı bu nedenle 15 dakika kucağıma alabildim ve küveze aldılar. Ameliyattan 6 saat sonra ayağa kalktım hiç zorlanmadım gerçekten ve kalktıktan sonra bidaha oturmadım desem yeridir. Kafeteryaya inip kahve içtik o gece eşimle yani hiç sıkıntı çekmedim. Beni zorlayan tek şey ameliyat sonrası gaz sancılarıydı, omuzlarıma vuruyordu çünkü evim kalabalıktı ve geldiğinde çıkaramadığım için vücudum kilitlendi resmen. Bebeğim 1 hafta küvezde kaldı sancımla doğurduğum için ilk andan sütüm geldi çok şükür ve sağıp sabah akşam hastaneye yoğun bakıma götürdük. Ameliyattan 4 gün sonra herşey geçiyor sadece yatmamak önemli ben hiç yatmadım hep ayaktaydım gaz sancılarında dışarı çıkıp yürüdüm ve bu şekilde rahatladım. Şimdi bebeğim 13 günlük ve iyi. Doğumun her türlüsü zor bence, kolay doğum olduğunu sanmıyorum çünkü bir can geliyor dünyaya, ama oğlumu gördüğüm an dedim ki, çok çok daha ağır acı çekeceğimi bilsem onun için değer. Her an tüm hamilelere, annelere ve anne olmak isteyenlere dua ettim, allah herkesin gönlüne göre versin. Uzun oldu ama bende hamileyken keşke daha uzun ve detaylı anlatsalardı derdim, merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz 🙏🏼