Selyn mutlaka kabız için önlem alın nestlenin optifibre lif kaynağı var yoğurda karıştırıp yiyorsunız iyi geliyor alabilirsiniz gerek görürseniz. Benim doğumum suni sancı ile başlatıldı ve ağrılar suyum patlatılınca çoğaldı. İlk gebeliklerde ıkınamamak gayet normal. Ayrıca bende ıkınma hissi de gelmemişti. Kaldı ki öyle acı çekiyordum ki o acıda bacaklarımı tırmalamışım ıkınmam mümkün değildi. Hafif ıkındığım zaman da tuvaletimi yaptım ve bunun olabileceğibü bilmeme rağmen sanki ıkınmayı beceremiyorum gibi gelmişti meğer ıkınıyormuşum o zamanda bir de bilinç kayboluyor o zaman size ne derlerse desinler asla anlamıyor ve yapamıyorsunuz. Bilinç olsa zaten ıkınırsınız. Diyorum hep doktorum beni nasıl motive edeceğini o an buldu. Eğer başka doktor olsaydı ben de hiç ıkınamazdım. Ya da onu başkasına söyleseydi belki o da yine ıkınamazdı ama bende inanılmaz bir etki yaptı o sözler ve tuvaletimi yapmama rağmen ıkındım. O kadar ıkınamayan ben inanın sonrasında iki ıkınmada bebek cıktı. İkinci doğumunuz olursa biraz daha kolay olacak ıkınamadığınız zaman tuvaletinizi yapmaya çalışırsınız aynı şey zaten. Dikişlere gelince mümkünse yürüyüşten başka bir şey yapmayın gerekirse 20 gün yatın çünkü ben 8. Gün kalkmaya başladım zorla ve dikişlerim açıldı madecassol ve bir ilaç daha kullandım iyi gelmesi için ve baya iyi geldi. Bebeğiniz de gelecek kucağınıza sakın sıkıntı yapmayın sütünüz ondan etkileniyor. Bebeğiniz için güçlü olun. Tahin helvası, dere otu, still tea, rezene çayı, hurma süt yapıcı şeyler bir de malt içecek var onlar bana baya iyi gelmişti.