Uzun bir aradan sonra ben de doğum hikayemi yazayım dedim artıkk. Uzun olacak hakkınızı helal edin 🙏🏻Okuyanlar bilir klinikteki doktorum bayramda tatile gitmişti ve sakın kendini yorma suyun gelmesin demişti 🧐 endişeyle bekledim gelmesini. Geldiği gün 18.07.2022 / 40+2 olmuştum kontrole gittim. Bebeğin gelmeye niyetinin olmadığını, artık alınması gerektiğini söyledi. Ben de sorgulamadan kabul ettim çünkü bekledikçe korkuyordum ona bi şey olacak diye. Hemen o gün 5’te sezeryana alacağım dedi. Hastaneye gittim. Yatışım yapıldı. Damar yolum açıldı. Hemşire acıyabilir dedi ama inanın hiç acımadı. Hasta önlüğüm giydirildi. Saatin dolmasını beklerken hemşire geldi 15.30’da giriyoruz dedi. Çok heyecanlandım. Destede içeri girerken eşimin gözüne baktım ağlamamak için zor tuttum kendimi. İçeride güzel karşılandım. Doktorumun gelmesini bekledim. Ben spinal anestezi istemiştim. Öne doğru eğildim ve anestezi uzmanı spinali yaptı. Korkmamın aksine canım hiç yanmadı. Ama sanırım omuzlarımı kasmışım. Siz sakın kasmayın kızlar. (Sonrasında bunu niye dediğimi anlayacaksınız. ) Doktorum geldi beni sedyeye yatırdılar. Bi sıcaklık hissettim. Meğer uyuşuyormuşum. Başımdaki erkek hemşireden Allah razı olsun. Sürekli halimi sordu kusacaksan sorun yok kus dedi. Neyse sontamı taktılar. Hiç hissetmedim. Doktorum başlıyoruz dedi. Çekiştirmeleri hissediyorsunuz ama acı yok. Bi ara benim omzum çok ağrıdı ikisi birden. Çok canım yanıyor dedim. Hemşire biraz dayan kızını gör seni rahatlatacağım dedi. Meğer kızım kordonuna düğün atmış. Normal doğmayı denemiş ama olmamış. Bunu ultrasonda göremedi doktor 🧐 iyi ki kabul etmişim sezeryanı. Kordon düğümü olduğu için fazlaca çekiştirdiler ve en son yeter midem bulanıyor dediğimi hatırlıyorum. Öğürdüm ama kuşatmadım. Ve sonra 15.49’da o muazzam ses. Onunla nefes aldığımı hissettim. Yanağıma getirdiler. Annem çok güzelsin diyip öptüm sonra sakinleştirici verdiler gerisini hatırlamıyorum. Odaya gittim. Hemşire bi zaman sonra geldi ve eliyle bastırmak istedi. Biraz acıyor kızlar ama dayanılmayacak kadar değil. Zaten elini tuttum kadının 😂 sonra bi kere daha geldi yine aynı işlem için yine elini tuttum 😂 benim göğüs ucum hiç yoktu kızlar. Emsin istedim zorladım ve göğsüm mosmor oldu. Ağladım ememiyor diye. Ebe geldi sütü var emziremezse çok üzülürüm dedi. Sağma makinesi getirdiler kan gelene kadar sağdım. Ağladım ama İlk sütü içirmeyi başardım ♥️ Sonrasında da göğüs ucu aldım ve hala onunla emziriyorum. Diyeceğim o ki anneler her şey bir şekilde geçiyor. Şuan ayağımda sallarken yazıyorum bunları. Onunla nefes alıyorum artık ve bu bambaşka bir duygu. Sonuna odaklanın her şeyin güzel olacağını bilin. Sevgiyle 🌸♥️