Morcicekler
İlk hamile olduğumu öğrenince hemen doğum sigortası yaptırdım. Bu süre içerisinde aile sağlığı merkezinden tahlilleri yaptırıp doktoruma gösterdim hamileliğim boyunca aylık olarak gittim başta 31. Haftadan sonra nst ye girmeye başladım. Nst sancım çıkmadı en fazla 40 çıkıyordu. Bebeğim iri bebek ve kafa yapısı büyük olduğu için 36. Haftada sezeryan olabilir dedi doktorum. 37. Haftada net şekilde sezeryan dedi. 38+3 idi sezeryana alındım. Önce doktorum kayıt açtı. Sonra 4. Katta yatış yapıldı. Hemşireler hasta bakıcılar sürekli ilgileniyor istediğiniz herşeyde yardımcı oluyorlar. Sezeryan sonrası her ağrım olduğunda ağrı kesici istedim damar yolundan 4 saatte bir nerdeyse yapıldı. İlk yürüme yapıldı. Yürümeden sonra kanama için hemşire kontrol ediyor rahim toplanmış mı diye biraz karına bastırarak kontrol yapıyor. Bu süre içerisinde süt sagdim hemen gelmesi için dut kaynatıp götürdüm hurma incir yedim. Sezeryan olursanız hasta bezi yerine kesinlikle depend kullanın göbeği topluyor. (Sezeryan sonrası karın sallandığı için sürekli elinizle tutma isteği oluyor). Ben birde örtü ile hafifçe sardım ağrısı azalıyor. Bebeğim su yuttuğu için biraz hastanede kaldı. Yenidoğan yoğun bakım servisinde günde 5 kere anne saati oluyor emzirmeye gidip geldim. Süt sağıp bıraktım. Normalde bir günde taburcu oluyorsunuz ama ben bir gün daha kalmak istedim. Ağrılarım oluyordu serum ve ağrı kesici takviyesi rahatlatıyordu beni.