sedamom00 Kızlar bebeğimiz olunca adak keseceğiz dedik eşimle beraber kalp atışını da duyalım kesecez inşaallah kimler yer kimler yiyemez ailelerimiz dede nine hala dayı onlar yer mi yemez mi bilgisi olan yazabilir mi?
tcasl sedamom00 adak adayan yiyemez diye biliyorum onun haricindeki herkes yer tabi yanlış da biliyo olabilirim emin değilim 🙃
Sare_benan sedamom00 Siz kardeşleriniz anneniz babanız 1. Derece akrabalarınız yiyemez tamamen yabancı olması gerekiyor 🌸
2505 sedamom00 hem kendiniz hemde büyk aile anne baba torun çocuk gibi onlarında ve durumu olan zenginlerinde yiyemediğini biliyorum şayet ailenize yedireceksenizde o etin bedelini yine bir yoksula vermelisiniz biz genelde bu tarz işlerimizi hiç riske atmayıp tamamını ihtiyaç sahiplerine dağıttığımız için detaylıca sormadım hiç ama bilgim bu yönde ☺️
Nurr_22_22 sedamom00 adak adayan yiyemez biz öyle kesim yaptığımızda yakında askeriye varsa veriyoruz ya da farklı yerlere çünkü pay verdiğimizde insanlar memnun olmuyor ama tümünü bir yere verdiğinde birsuru insan bir şekilde faydalanıyor daha sevap
Asyabuse Bende haneye girmez diye biliyorum yani sizin eve, onun haricinde anneniz babanız falan herkes yiyebiliyor 🤷🏼♀️ Siz yine de bi hocaya sorun tabi 😇 Allah kabul etsin canım 🙏🏻
Seymoshh sedamom00 Adak kurbanı adak sahibine, adak sahibinin eşi, çocuklar, anne ve baba gibi akrabalarına veya kardeşine verilmez. Bunun yanı sıra adak kurbanının dinen zengin kabul edilen kişilere verilmesi mümkün değildir.
Pijamaskeliler sedamom00 biz öyle geçen sene denk geldi arkadaşı elinde kalmış adak siz alırmısınız demişti eşimde tm dedi videosunu attı yaparken parasını ödedik bende dedim 3 kaybim vardı o zaman tekrar gebelik istioduk sağlıklı niyet edelim dedik kuran kursuna dağıttılar 19+0 olduk smdi ilk kez büyüdük 🤲🏻
Sleepless_Mother sedamom00 bizde adamistik ilk oğlumda hem geç oldu bide kuvezde falan durunca eşim köyündeki muhtara para yolladı adam kesti dağıttı alakamız olmadı yani hiç