HEfnan Merhaba güzel anneler.Bende sizler gibi sürekli burada Doğum hikayeleri okuyordum.40+5 e kadar geldim.Sürekli artık doğsun yeter yoruldum deyip durdum.(yanlış konuşmuşum hikayenin sonuna doğru anlayacaksınız)Doğurayım diye sürekli hurma squat biraz yürüyüş kim ne derse yaptım.İnanın hepsi boşuna her şeyin vakti saati var.Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman oluyor her şey.40+4 akşam 7 de nişanım geldi hafif pembe sümüksü akıntı.O gece 01.00 da uykudan uyandım regl sancım var 1 dakika sürdü.Tekrar uyudum tam 02.00 da yine uyandım 1 dakika yine regl olacak gibi bir ağrım oldu.Sabah 5 e kadar her saat başı 1 dakika boyunca sancım oldu.Sabah doktora gittim sancı nst de çıkmadı açılma 3 cm dendi.Ben ilçede yaşadığım için Doğum yapılmıyor.İL’e gitmem söylendi.Hazırlığımı yaptım hafif sancım var İL’e gittim acile giriş yaptım.Sancım var nst de çıkmıyor.Beni geri eve gönderdiler ben şok oldum.Neyse eve geldim ağrım var kimse bana inanmıyor nst de çıkmıyor diye.Akşam dışarı çıkalım dedik biraz yürüdük eve geldim.Gece 1 de nefesimi kesecek gibi bir Ağrı giriyor kasığıma oradan belime geçip sağ sol yapıyor sanki oturamıyorum.Sancı sayar tutmaya başladım her 25 dakika da 5 dakika ağrı oluyor nefes alamıyorum.Gece 3 oldu artık pilates topuna çıkıyorum batıyor.Sancım her 10 dakika da bir olmaya başladı.Bu arada sürekli kahverengi leke geliyor benden.Sabah 6’ya kadar ağrı çektim.Doktor bana nefes egzersizi yap demişti.Gül kokla mum üfle şeklinde sancın gelince yap dedi.(Ben çok kilolu gebe kaldım üstüne 30 kg aldım obez bir gebeydim doktor sezeryan zor olur enfeksiyon olur normal Doğum istiyorsan nefes egzersizi ve ıkınma çalış demişti)Her neyse saat 6 oldu ben aileme dedim ben duramıyorum artık bayılacağım tabi kimse bana inanmıyor nst de sancı çıkmadığı için.Saat 7 de acile giriş yaptık sancı nst de 10 çıkıyor yani hiç yok.Neyse açıklığa bakıldı 6 cm hemen damar yolu açıldı yatış verildi.Doğum odasına çıktık.Dayanılmaz sancılar başladı bir anda kasığınıza ağrı giriyor belime bir şeyler batıyor.Her 5 dakika da 1 dk sürüyor.Sancı girince nefes egzersizi yapıp yere oturup kalkıyorum.Asla bağırmıyorum sadece tek bir noktaya odaklandım eğilip kalkıyorum.Saat 13.00 oldu suni takıldı bana ama çok hafif veriyorlar.Artık 1 dakika sancı 1 dakika dinlenme oldu.O an içimden diyorum kimse bana böyle anlatmadı bu nasıl bir şey diyorum.Ebe geldi açılma tam artık sancı geldiğinde ıkın dedi.Saat 13.50 de yattım iki kez ıkındım.13.56 da dünya güzeli meleğim annem doğdu.O an sanki tıkalı bir lavabosunuz biri gelip pompa ile açıyormuş gibi içinizden bir rahatlama oluyor.Sağ döndüm kızımı gördüm o an sancımı çektim ben yaptım hepsi boş.Bebeğim giydirilirken 2 saat boyunca benim rahim içim temizlendi eş yukarda kalmış onu çıkarttılar dikiş yapıldı.Doğumdan sancıdan çok canımı bu işlem çok yaktı.Gözünüz korkmasın her şey bittikten sonra yavrunuzu kolunuza veriyorlar böyle bir his yok.Rabbim herkese anne olmayı evlat duygusunu tattırsın.Hikayem bu demek isterdim ama asıl şimdi başlıyor.Doğumdan 24 saat sonra taburcu olduk her şey çok güzel.Eve gittik banyo yaptık yavrumu emzirdiğini.2 saat sonra baktım bebeğim çok sıcak ateş ölçeri elime aldım 38.5 neye uğradığımı şaşırdım.Annem dedi soyalım silelim sıcaktandır dinlemedim hemen kaptım acile.Doktor 2 günlük bebek olduğunu duyunca hemen bize sevk verdi.Ateş oldu 39.5 o anı size anlatamam hala yüreğim sızlıyor.Ambulanstan yavrum kucağımda halsiz eşim yanımda gözüm yaşlı dikişlerim şiş bir şekilde şehir hastanesine gidiyoruz.O yol bitmedi.Bebeğimi hemen yoğun bakıma aldılar.Yoğun bakımın önünde eşimle ölüyoruz sandık.Doktor çıktı enfeksiyon var antibiyotik vereceğiz bir süre burda dedi.(Enfeksiyon ya Doğum esnasında yada gebelikte idrar yolu enfeksiyonu yaşayan gebelerde çocuğa geçermiş bende vardı anan doktor önemsememişti ben olur siz dikkat edin.Doktor öyle deyince o an aklınıza her şey geliyor.Eşimle ağlaya ağlaya eve geldik.Yavrum beşiğinde bile yatamadı.5 gün boyunca hastaneye süt götürdük ama sütte zor geliyor sürekli ağlıyorum azalıyor sütüm.Elimde değil ki.Doktor her sabah bize bilgi veriyor.Doktor beni arayıp bebeğin gözlerinde 3 kez kayma gözlemlediğini nöbet olabilir diye ilaç başladığını söyledi.Benle eşim bittik tabi.Sonra ki gün doktor köprücük kemiğinde kırık olduğunu Doğum esnasında çoğu kişide olduğunu hemen kaynayacağını söyledi.Üst üste her gün bir şey çıkıyordu.Tabi siz hep şükür ettik.Allahtan gelen her şeye razıydık.Bugün bebeğim 8 gündür küvezde her akşam 7 sen görmeye gidiyorum.Çok şükür sadece her şey geçmiş sadece solunum da hafif bir sıkıntı var.Solunum tam olunca taburcu olup Ankara’ya sevk verecek doktor yenidoğan nöroloji ye gidip bu nöbet durumunu söylememizi egg çekilmesi gerektiğini söyledi.(Bir daha göz kayması görmedik ama siz yine sen gidin dedi.)Hikayemi buraya yazmamın sebebi acele etmeyin doğsun artık yeter diye isyan etmeyin şükür edin.Sağlıkla gelsin deyin.İdrar yolu enfeksiyonuna dikkat edin.En önemlisi anneler ne olur yavruma dua edin.Adı efnan güzel kızımın.Dualarınızı bekliyorum.Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin.
babysqueen_0 HEfnan okurken çok duygulandım Rabbim sağ salim kavuşmayı nasip etsin canım Allah’ın izniyle çıkacak inşallah 🌸
yalcinsevda_06 HEfnan ayy çok üzüldüm Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah sağlıklı mutlu nice günleriniz olur dualarım seninle ve meleğinle
353877 HEfnan öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim birdaha yaşatmasın. Bişey sormak istiyorum. Koruması ilişki yaşadınızmı son zamanlarda enfeksiyon oldunuz
Fatmaysil Çok çok geçmiş olsun rabbim sağlığına kavuşmuş olarak kucağınıza versinler inş.iyi düşünün iyi olsun
Simy HEfnan rabbim saglicakla evinize dönmeyi nasip etsin şafi ismiyle şifa versin kuzunuza inşaallah Allah’ım.kimseyi evlatla sınaması çok zor evlat ile sinanmak ben hep evlatlarım la Sinandım düşmanına dahi vermesin rabbim geçmiş olsun tezden sağlıcakla kavuşun inşaallah hiç birşeyi kalmasın hiç birşeyi çıkmasın kuzuda şafi ismiyle şifalar versin inşallah prensese 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Aryanur99 HEfnan rabbim acil şifalar versin inşallah sağlıkla tekrar kucağına almayı nasip etsin canım
MinnieMouse HEfnan oy canım benim ya sen güçlü ol ki bebeğin de güçlü olsun canım rabbim sağ salim kavuştursun inşallah Efnan kuzuyu anne babasına 🤍 enfeksiyon çok önemli. Bazen burda yazıyorlar kesinlikle dikkat edilmesi lazım. Doktor ihmal etse bile üstüne gitmek lazım. Normalde enfeksiyon varken normal doğum yaptırmıyorlar. Sana sezaryen önermemiş ama en azından bir an önce enfeksiyona müdahale etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Buna da şükür rabbim çabucak kavuştursun insallab kuzuna.
ummcicek HEfnan Oncelıkle gozunuz aydın olsun 😍 Gecmıs olsun inşaAllah hayırla kucagınıza alırsınız Hikayeleri izin sonu o kadar benzer ki enfeksiyon ates besıkte yatamama kemik kırugı aynı setleri yasamıs biri olarak yazıyorum hepsi geciyor Rabbimizin izniyle sımdı oglum 14aylık🌼
Ezgi_Mercan Allah yardimciniz olsun, insallah en kisa zamanda saglikla kavusursunuz kuzunuza. Tum bebekler saglikla, zamaninda gelsin 🙏💜