Öncelikle Normal doğumdan çok korkanlar okumasın. Çünkü ne yaşayabileceğini bilmek yaşadığın andan daha kötü hissettirir. Ve herkes de aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok. Önceden uyarmış bulunayım sadece. Benim bebeğimin göbek çevresi 3 hafta kafa da 2 hafta önde gidiyordu ve kilosu haftasına göre çok çıkıyordu. 38+2 iken kontrol randevumuzda doktorumuz bir hafta daha doğmazsa sezeryanla alırım aksi halde kesinlikle doğurmazsin dedi. Ben de o kadar şartlamışım ki kendimi normal doğum için istemiyorum asla sezeryan bugün suni sancı verin doğurayim dedim. Doktor istiyorsan deneriz dedi. Hemen yatışım yapıldı. Ortada ne nişan, ne açılma, ne de su gelmesi var. Saat 16.00 da alttan suni sancı verildi. Akşam 20.00 de kadar kendi adet sancilarim gibiydi. Dedim ben buna dayanırım. Bu arada acilmayi da kontrol etti ebe, hiç yok . 2 saat sonra sancı şiddeti arttı ben böyle bir şey hayatımda yaşamadım. Kasıklarım ayrılıyor sanki birbirinden ve nefes aldırmadan ardı ardına geliyor. Yine kontrol edildi 11 gibi 1 cm bile yok. Kafayı yiyeceğim . Sonra biraz yürümeye başladım yatıyordum. Siz siz olun yatmayın yürüyün çömelin. İnanılmaz rahatlatiyor. Gece 12 gibi yürürken bir yandan da sancı gelirken ikindim ve suyumdan biraz akti. Usenmeden 1 saat boyunca yürüdum ben yürüdükçe az az suyum geldi. Sonra saat 1 oldu ve ebe gelip kontrol etti. Mucize gibi neredeyse tamamen açılma olmuş. Hemen beni doğumhaneye aldılar. Ve iyice aşağıya inmem için sancı geldikçe ıkın dedi ebe. Saat 1.30′da çatala aldılar . Burada herkes catalda 3 4 ıkınmayla doğurdum diyor ya ben sayamadım bile :( çok zor bir doğum oldu. 2 saat boyunca ikindim . Artık dermanım kalmamıştı. Gecemiyordu kemiği bebeğim. Doktor bebek geçmiyor burada bekleyemeyiz kalp atışları zayıflıyor ha gayret dedi. O an bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla o kadar kuvvetli ıkindim ki makatima kadar yırtılmış. Bir yandan da ebe ve doktor karnımdan bastırıyordu mecbur kaldılar ama . En sonunda o çıkış anı rahatlığı o güzel ses her şeye bedel. Hemen ten tene temas yaptılar . Sıcacık yumuşacık ve öyle güzel kokuyor ki miniğim. Her şeye bedel dedim o an. Tüm çektiğim acıları unuttum. Çok şükür . Doğum zordu evet fakat ben o gün ayaktaydım. Yatmadım neredeyse. Şu an dördüncü gün ağrım da sızım da yok çok şükür ve her seyimi kendim halledebiliyorum. Bu yüzden ne tamamen Pozitif ne de negatif diyebiliyorum. Ama şu da var. Hiçbir zaman normal doğum diye sartlamamak gerekiyor. Önce bebeğin sağlığı. Bebeğim iri olduğu için zor doğurdum herkes bu şekilde olacak diye bir durum yok. Herkese kolay doğumlar dilerim inşallah . İyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaşın.