Nurcantas65 37.Haftam’da 2 cm açılmam vardı .40+0’da gene 2 cm’di nst’de sancılarım baya şiddetli çıkmasına rağmen hissetmiyordum.Birde suyum günden güne azalıyordu hastaneye gidince beni bırakmadılar mecbur suni sancı vericez yoksa hissetmiyorsun sancıyı dediler.2 cm ile suni sancı alıp 6 saat sancı çektim tam açılma olduğunda bebeğin kafası kanala girmediği için çok fazla ıkınmak zorunda kaldım ama doğum anı kolaydı sadece doğum sonrası makatta oluşan baskı yüzünden basur oldu birde doğum öncesi o sancı zorladı beni kendi sancım olmadığı için biraz zorlandım diyebilirim.Açılma olsun diye ekstra bişiy yapmadım her bilinen gibi hurma+ilişki+9.ayımda bomboş difrizimi tek başıma doldurdum ve konservelerce kışlık yaptım +yürüyüş yaptım hep hareket olsun diye .Ona rağmen 2 cm oldu suni sancı da işe yaradı vücudum iyi tepki verdi Yoksa sezaryene alacaktılar su azlığından.Tavsiyem doğuma giderken aç gitmeyin mutlaka yiyin feri gidiyor insanın ikinci ebelerin dediklerine kulak verin.Üçüncü dinlenin o vücut size doğumdan sonra da lazım olacak 😀