Kizlar bende artik ayrilmadan sizi motive edecek bir dogum birakip gideyim 🥰🤗
8 eylul de 40 haftalik oldum tam oglumda sagolsun dogmaya karar verdi bizede cok guzel bir anı oldu cunki ilk oglum 08.10.2019 ikinci oglum da 08.09.2022 🥰 guzel bir ayrinti olarak anacagiz hayatimiz boyunca gelelim doguma
Sabah saat 6 gibi sanciyla uykumdan kalktim hafif agrim vardi bilemedim basta yalanci sanci mi beklemeye basladim sanci araligim uzundu 10 dk filan daha sonra saat 8 gibi 7 dk oldu aralik o sure icerisinde duş aldim iliktan biraz daha sıcak ve plates topuna oturdum 9.30 da doktorumun muaynanesine gececektik o sureye kadar ben hep plates topunda egzersiz yaptim (8 harfi filan cizdim hafif zıpladim ) daha sonra 9 da evden ciktik muaynaneye gittik doktorum hastaneye gecmeden once muayne etmek istedi aciklik 5 cm dedi 2 3 saate dogum yaparsin dedi mutlu oldum cok hastaneye gecmemizi soyledi bizde esyalarimizi tekrar evden alip hastaneye gittik beni dogumhaneye aldilar dogumhaneden ne yazikki odaya yada esimin yanina gidemedim dogum bitene kadar dogumhanede kalacagim soylendi tek dogum yapan bendim o yuzden ebe sadece benle ilgilendi dogumhanede tekrar aciklik bakildi 6 cm olmustu fakat sanci araligim hala uzundu kısaltmamiz gerekiyor dendi ve suni sanci takildi ben zorlanmadim yani herkesin acı esigi ile mi alakali bilmiyorum ama korkutulacak gibi degil suni enazindan benim icin ilk dogumda hic almadim bunda aldim ama fark yoktu benim icin 15 dk da bir cati muaynesi yapildi toplamda 5 kere filan yapildi suniden sonra 8 cm oldu birden ve ebem hemen plates topunu getirdi bana son egzersizin hadi doguma alacagim tatlim dedi 15 dk dolunca catala ciktim ve artik dogum baslamisti doktorum arandi dogum basladi diye dikişim var ama doktorum kesi atmadı sadece bebegim eli yüzünde geldigi icin yirtiklar olusturdu 4 tane ic kısıma dikis attim oda iyilesecek merak etme dedi ilk oglumda malesef kesi atilmisti o yuzden hic korkmayin hicbir dogumun gidisati birbirine asla benzemiyor ilk dogumda yasadiginiz kotu olaylari zorluklari ikincide yasayacaginiz anlamina gelmez guzel anneler o yuzden icinizi ferah tutun her dogum kendine özeldir daha sonra oglum dogdu zaten yarim saatlik bir rahim masaji yapildi o yuzden dogumhanede bor sure bekledim yani kanama kontrolu yapildi hersey gayet yolunda gitti odaya geldim agri kesicim vuruldu ve seruvenimizin sonuna geldik suan evimizdeyiz cok sükür Allah hepinize hayirli dogumlar nasip etsin guzel anneler asla ne yazarlarsa yazssinlar herkesin dogumu kendine ozel ve bedenine ozeldir kimse ayni seyleri yasamaz o yuzden hep umutlu olun ve iyi düşünün tek diyecegim firsatiniz varsa mutlaka duş ve pilates topu temin edip dogum haftasinda hatta dogum sabahinda egzersizinizi yapin ve oyle gidin hastaneye acilmada gercekten en etkilisi bu iki şey duş ve egzersiz yapabilen çömelip kalkabilirde ben yapamadim agirligimi tasiyamiyordum kilomdan hepinize guzel dogumlar diliyorum anneler hoşçakalın 🤗🤗👋👋