Eylul280822 konuyu biraz araştırmak lazım. Biz de, aslında bir sorun bulunmamasına rağmen tüp bebek denedik ve pozitif sonuç aldık. Evet maalesef süreç pahalı çünkü mevcut ekonomik sistem ilaçları vurmuş durumda, kliniğe ödenen kadar ilaç parası ödeniyor. Bana doktor aşılama değil direkt tüp bebek önerdi. Devlet yapıyor ancak kriterlere bakmak lazım, bir de bir dönem devlet, özelde yapılan klinik masraflarına destek oluyordu ama ben yaşımdan ötürü ve de uğraşmamak için ne devleti denemek istedim zaten benim yaşımda da (41) devlet desteği olmuyor :))) aslında bir tüp bebek hekimi ile ön görüşme randevusu yapılabilir (ücretsiz de olabiliyor bunlar) istenen tüm test listeleri uygulanarak sonuçlar yorumlatılabilir. Tüp bebek süreci kişiden kişiye değiştiği için maliyetler de o oranda değişiyor. Ben örneğin iki kez yumurta toplattım ancak tek transfer ile gebelik oluştu çok şükür, beşinci aya geldik kızımla 😍 iyice araştırıp o şekilde ilerlemeli. Dediğim gibi bu süreçteki en büyük maliyetler bence ilaçlar. Artı zaten bulunması zor ilaçlar var. Örneğin ben Şubat ayında çatlatma iğnesine 1000 civarı ödemiştim lakin o ilaç artık pşyasada zor bulunuyor diye 7bine satan eczaneler olduğunu öğrendim.