Hgemr yazı çok anlamlı ve yararlı olmuş.Ama yeni doğum yapmış biri olarak söylüyorum ki bazı şeyler hiç de yazılanlar çizilenler gibi olmayabiliyor.Doğum yapmadan önce benim de şunu böyle yapmayacağım böyle yapmayacağım dediğim o kadar çok şey vardı ki,şimdi afedersiniz tükürdüğümü yalıyorum.
Tamamen doğal yollarla normal doğum yaptım ( suni sancısız,epiduralsiz). Ama malesef sütüm 2 gün gelmedi.üstelik göğüs uçlarım yoktu ve içerde duruyorlardı.ben de hastane çantama biberon ve emzik koymadım ama mecburen bir kere mama verildi.asla vermem demiştim,ağlaya ağlaya verdim.
Şuan 16 gün oldu doğum yapalı,sol göğsümden gelen süt 3 damlayı geçmiyor,emzirmek de pompayla sağmak da çözüm olmadı gelmiyor.sadece sağ göğsümden emiyordu,malesef göğsümün tamamını vermeme rağmen,eğitimlere katılmama rağmen,emzirme danışmanlarına gitmeme rağmen,göğüs ucum yarıldı,şuan sağdan da emziremiyorum.dayanabildiğim son acı noktasına kadar dayandım emzirmek için ama en son doktorumuz 5 gün emzirmeyi yasakladı.sadece sağıp verebiliyorum.kaşıkla da almıyor kesinlikle,sadece biberondan alıyor sağdığım sütü.
Anlatmak istediğim bazı şeyler insanın elinde olmuyor işte,hemşirelerin doktorların dediği gibi de gitmeyebiliyor,şartlar değişiyor.bazen o kadar çaresiz kalıyorsunuz ki sadece çözüm arıyorsunuz.
Üstelik sırf emzirmen lazım,çocuğun manevi doyumu olması için memeni hissetmesi lazım vs laflarından şimdi sütüm de çok azaldı.
Çok zor ve deneyimlerle anlaşılan bir süreç malesef,bazen yazılan çizilenler gibi olmuyor hiçbir şey..