Öncelikle vücudunu strese sokup bağışıklığını düşürme ve sakin ol İnternete baktığımızda hepimize kanser olacağımızı söylüyor. Senin gibi ilk oğluma hamile kalmadan önceki sürecim tamamen aynıydı. Gebelik için gittim rutin kontroller, smear testi ve pozitif hpv. Bende aşırı korktum çünkü kontrol olduğum doktor beni telefonla arayıp haber verdi ve endileşendirdi. Başka bir hastanede rahim filmi çekindim ve parça alındı patoloji ye gitti 1 ay sonra sonuç olarak rahim ağzında yara olduğunu öğrendim endişe duymamam gerektiğini ve 6 ayda bir kontrole gelmemi söylediler herhangi bir ilaç VS yazılmadı. O ay da hamile olduğumu öğrendim aklımdan gebelik çıkmıştı velhasıl neticeyi öğrenmeden vesveseye kapılma ayrıca hpv virüsü erkeklerden geçiyor diye bir şey yok her yerden tuvaletten kıyafetten bulaşabilir virüslü birinin oturduğu tuvalete bile oturmuş olabilirsin. Erkeklerden de geçebilir o ayrı ama sadece erkekler değil eşini suçlama. Ve gelelim bir çok kadının taşıdığı ama farkına varmadığı pasif olup bağışıklık düşünce aktif olduğu bir virüs tamamen bağışıklığını kuvvetlendir. Doktorun ne diyorsa ona göre haraket et bebek planında suya batmadı yine bebek düşünebilirsin ben doğurdum büyüttüm bir şey olmadı şükür bir sıkıntım da yok hiç siğilimde çıkmadı benim şuan 2. Bebeğime gebeyim Allah sağlık sıhhat versin kulaktan dolma herşeye inanma dikkat et ve doktorunu dinle umarım yardımcı olabilmişimdir😊