Aselyusra 1 sene olmadı ben kendim yaşadim hpv 16 18 tipi bana insanlar eşimden kaynaklı oldugunu söylediler aşırı sinir öfke yaptım üstüne doktorun kanser olabilirsin lafı iyiyce maffetti direk zeynep kamil hastanesine gittim evet hpv & sigil aktifti doktorumda şansıma iyi çıktı ilk nasıl bulaşabilcegini sordum tuvalet,kıyafet,birliktelikle dedi ama bunun kesin burdan bulaşmış diyemem dedi ilaçı yok parça alınmasinı söyledi bende ilaçı yoksa atlatamam bunu diye düşündüm ama parça alana kadar balık yeşillik tükettim sigarayı aza indirdim çünkü sigaranında faydası var
Bu hastalıkta parca alındı 16 18 cıktı onda da sonra doktorum 6 ay sonra kontorole gel dedi kanser diye bişey yok çok yavaş ilerleyen bi hastalık dedi o süre zarfında ben yine balık yeşillik ve sağlıklı beslenmeyle gecirdim eşimde cıkmadı bişey yani eşimden geçen bişey degilmiş doktorumuzda bize dışarda bu hastaligi yaşayan biriyle aynı tuvalet kullanabilcegim söyledi 6 ay sonra gittim hpv yenmisim doktor bağışıklığını iyi tutmuşsun dedi şuan hamileyim sadece normal dogum yasak içinizi ferah tuttun