worin merhaba. Bende geçenlerde açmıştım bu konuyu. Benimde 19 ve 21. Haftalarda detaylıda bişey yoktu. 26. Haftada tekrar kalbini tam incelesinler diye gitmiştim. Yani doktor tam bakamadım snra gel demişti pozisyondan dolayı. Ve parlaklık oldugunu söyledi. Önemli olmadıgını düşünüyorum dedi ama ben tabi kendimi yedim durdum bi hafta. Oazartesi günü fetal eko çektirdim ve çok şükür iyi çıktı. Kalp doktoru Oarlaklıga ilk etapta önem bile vermedi. En son muayeneyi bitirirken birde ona bakalım dedi ve baktı evet var ama çok küçük dedi. Ben detaylıyı yapan doktorun yerinde olsam diğer bulguları normalse ben bunu hastaya söylemem bile dedi. bir ay sonra tekrar gel bi kez daha gel kontorl ederiz sıkıntı yok diğer bulguları normalse dedi. Kendimdoktoruma haftaya gidicem. Gerçi ona sordugumda oda dikkate bile almamıştı istersen bi fetal eko çektir demişti sadece okdar. Down riski evet telaşlandırıyor benmde aklıma geliyor bazen ama en azından biraz rahatım. Down lu bebeklerde kalp hastalıgı oluyormuş. Bu parlaklıgında bir hastalıgımı işaret ediyor diye fetal ekoya yönlendiriyorlar eğer bir sıkıntı yoksa önemsemiyorlar. Sen içini rahatlatmak için bir fetal eko çektir canım. Ama tabi o minicik şüphe insanı yiyor ama yemesin. Hatta ben odadan çıktıktan sonra giren bayanda parlaklık için gelmiş. Demekki sık sık olan birşey. İçimizi ferah tutmamız lazım. Sağlıkla alalım kucagımıza inşallah :)