Sanal_koala00 Kızlar ikili test sonucum çıktı 13+3 günlükken yapıldı, doktorum sonuçlar biraz yüksek dedi ama orta mı, yüksek mi az riskli mi olduğunu söylemedi amniyosentez önerdi , ilk gebeliğim bu değerler nasıl anlayanlar bir baksa
Deletedmom_11 Sanal_koala00 Kuzum naçizane tavsiyem burada kim ne derse desin eğer bir kadın doğum uzmanı değilse bu kadar ciddi bir konuda yetersiz kalır hatta seni yanlış bile yönlendirebilir eğer 2 li tarama vaktin geçmediyse istersen birde farklı bir hekime git ve ondan da mevzuyla alakalı bilgi al 🥰İnşallah sizin de bizim evlatlarımızda sağlıkla dünyaya gelir 🌸
Tusami Sanal_koala00 emin olmak İçin direkt perinatoloji uzmanına git derim. Genelde kadın doğum doktorları tarama testleri riskli çıkarsa perinatoloji uzmanına yönlendiriyorlar. Ben daha yaptırmadım ama doktorum ikili tarama yerine fetal dna tavsiye etti
Sanal_koala00 Deletedmom_11 doğru diyosun canım acaba dedim sonuçları böyle çıkan var mı süreç nasıl ilerledi o sebeple sordum 😌
Nis Ben yaptrmadım çünkü sonuclar net degil normal diyip anormal olan anormal denilip normal olan cok bebek var bosuna kendini üzmeye bebekte travma yaratmaya gerek yok
Sanal_koala00 Nis Ya ben zaten ikiliyi de yaptırmayacaktım o an ne düşündüm bilmiyorum yaptırdım, şimdi de sonuç biraz yüksek dedi amniyosentez önerdi ben ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacağım ve okuduğum kadarıyla amniyosentezindr riskleri var
yldz_tugce Sanal_koala00 qrtik herkese amniyosentezi öneriyor. Benimde 4lümde çıktı yaptirmadim. Bin pisman oldum yaptirdigima da. Detaylidan baskasi anlamsiz gerçekten. Dua edin, tevekkül edin benimde tavsiyem
Nis Sanal_koala00 tabi sıvı alıyolar riskli o da net cıkmıyor dna testine yönlendiriyolar oda cok pahalı eger aldırma düsüncen yoksa hic birsey yaptrma risk yüksek cıkmıs olsada hcbirsey net degl
Sanal_koala00 yldz_tugce ya bende ikiliyi yaptırmayacaktım keşke de demek istemiyorum ama gerçekten de keşke yaptırmasaydım bence sorun çıktığında bebeğini aldırmak istemeyenler yaptırmasın net, dediğiniz gibi bende şuan sadece detaylı yaptırmak istiyorum amniyosentez mantıklı gelmiyor neden bebeğimin kesesini deldireyim ki diyorum ne gelirse Rabbimden gelir en iyisini o bilir