Dün açtığım postu görenler olmuştur belki dün kendi bulunduğum bölgede ki devlet hastanesinde takiplisi olduğum doktor muayene ederken terslikler fark etti hemen bir perinotoloji uzmanına yönlendirdi hatta aksatma hemen bugün git dedi , oradan çıktım özelde takiplisi olduğum doktora da gittim o da aynı şeyleri söyledi. Daha sonra İstanbul’da bir klinikte doktorlarımın da tavsiyesi ile perinotoloji uzmanı Altan Cebeci’ye gittim. Gerekli tüm ilgi ve alakayı gösterdi ve maalesef Silivri’de ki dostlarımın gördüklerini daha detaylı bir şekilde görüp beni acil bir şekilde doğuma alınmam gerektiği konusunda uyardı. Özel falan dinleme tam teşekküllü bir hastanede de 2,3 gün gözetim altında kal bebeğin için ciğer geliştirici vurulsun ondan sonra doğumun gerçekleşsin dedi. 29 haftalık gebeyim bir kaybım var daha öncesinde yine aynı sebepten.. cam sakurayı tavsiye etti gittik ama böyle bir rezalet yok almadılar senden önce sıra bekleyen 200 gebe var tek riskli sen değilsin vs dediler doktorum bana 1 günde 1 gündür zaman kaybedecek vaktin yok derken orası bana istiyorsan burada sıranı beklersin dediler üstelik ben hastaneye acilden girdim ve bütün raporlarım da riskli gene acil olarak belirtilmiş. Saatlerce orada o halde ağlayarak perişan olduk derken biraz sesimi yükselttim falan zar zor içeri alıp muayene ettiler vajinal muayene , nst , tansiyon takibi , kan , idrar , hastanede ki nöbetçi perinotolog da bi baktı falan sorunları gördüğü halde bişey yok dedi tansiyonum hep 14/8 seyretti ve bana bunun çok normal olduğunu söyledi ki daha önce hiç bir doktorum buna normal ni durum demedi. Hatta dün Altan bey 13/8 bile sana ve bebeğine hayati risk oluşturur dedi söylememe rağmen 17/18 gör spnra alırız doğuma dediler şaka gibi! Gerekli tüm makamlara başvurduk şikayette bulunduk kısacası hastane beni kabul etmiyor onun dışında kaç araştırma hastanesini aradıysak ay I şekilde kabul etmiyorlar yatış veremeyiz ancak doğum başlarsa alırız diyorlar. Yani bi su gelişi , kanama falan bekliyorlar ! Kızlar benim gibi riskli olup erken doğum yapan var mı aramızda özel hastane önerisi istiyorum tam teşekkülü bana da ki özellikle bebeğime bakabilecek bir hastane , nolursunuz yardımcı olun zaman kaybetmek istemiyorum bebeğim için yoğum bakım ünitesi çok iyi olan onu gerçekten taktir allahtan tabi ama tedbir bizden diyerek yaşatabilecek bir hastane önerisi olsun 😞😞 o kadar zor durumdayız ki bende eşim de ailem de asla su an parasında değiliz yeter ki bebeğimi sağ Salim bana getirebilsinler para için biz bakarız diyip daha sonra olmadı yapamadık demesinler 😞 bugün tekrardan araştırmalara gideceğiz son çare olarak özel hastane önerisi istiyorum 🤲🏻 Ve siz güzel hamile annelerim , emziren annelerim , hamile kalmak isteyen yüreği güzel annelerim ( hepinize tek tek duacıyız ) lütfen sizde bana ve bebeğime dua edin annesini babasını bu sefer bırakıp gitmesin ne olursunuz 🤲🏻
Unutmadan eklemek istiyorum bebeğimi soranlar için kızlar benim kanım da pıhtılaşma var oksapar kullanıyorum fakat kanım tedaviye ona rağmen cevap vermemiş pıhtılaşma sorunum var. Bebeğime kordondan giden kan akışında direnç var , benim rahimden giden kan da düzensizlik ve direnç var , bebeğim bu dirençlere karşı oksijen alamamaktan beyni sinyal vermeye başlamış ( doktorumun dediğine göre anne baba ben artık gelmek istiyorum tek çarem de doğum anne karnın da tedavim yok ).
Bebeğin kafası doğum kanalına girmek üzere ki ilk bebeğim sezaryen doğum doktorum bunun da iyi bişey olmadığını söyledi oksijensiz kalır dedi.
Bunun gibi sebepleri var yani ilk gebeliğimde de aynı şekilde bebeğime kan gitmemişti ve maalesef kaybetmiştim.
Ayrıca tansiyon ve idrar da protein kaçağı var gebelik zehirlenmesi diyorlarmış preeklampsi yani zaten bu sebepten bile doğuma alınmam gerekiyormuş.