Kızlar merhaba. Aranızdan ayrılmadan önce bende hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. 38+0 da dünyaya gelen bir Ahsen kızın hikayesi. 26 ağustosta gece saat 02.00-02.30 arası uyurken rüyayla karışık altıma kaçırdığımı hissettim hemen uyandım çünkü bu yaşıma kadar hiç böyle birşey yaşamamıştım ve hamileliğimde de olmadı neyse uyandım hemen tutmaya çalışıyorum lavaboya yetişiyim diyorum ama nafile akıp indi bacaklarımdan. Eyvah! dedim. Çünkü eşim şehir dışında, göreve gitmişti. Ben urfada yaşıyorum ve ailemde Aksarayda yaşıyorlar. Eşimin ailesigilde urfanın bir ilçesindeler ve arabaları da yok. Yani tek başımayım, ilk gebeliğim su mu değil mi emin olamıyorum. Eşimi arayıp aramamak konusunda kararsızım çünkü eğer su değilse boşuna telaşlanacak vs. Saat 3 buçuk gibi onuda arayıp haberdar ettim o da hastaneye gidip bir ultrasonla bakıtmamı söyledi. Bindim arabaya gittim devlet hastanesine acildeki doktor nöbetçi kadın doğum doktoru olmadığını bakılamayacağını söyledi. Bende tamam diyip takipli olduğum özel hastanenin aciline gittim. Ebe baktı bu su değil dedi. Doktor geldi su değil akıntı gibi bitşey olabilir yarın doktoruna muayeneye gel yinede dedi. Bende tamam diyip eve gittim. Saat sabah 5.30 yaklaşıyordu. Biraz uyuyayım dedim ama 15 dakika sonra bir ağrıyla uyandım. Bu şekilde düzenli olarak sabaha kadar 15 dakikada bir sancılarla uyandım ama dayanılmayacak bir sancı değil tabi. Sabah 08.30da kalkıp doktoruma muayeneye gittim. Yine tek başıma. Doktorum muayene etti ve evet dedi suyun azalmış. Çünkü daha iki gün önce kontrole gitmiştim ve suyun iyi rahim ağzı kapalı demişti. Sonra çatı koltuğuna oturttu ve eliyle baktı 4 cm açıklık var hemen yatışını yapalım eve gidemezsin dedi. Zaten evde de kimsem yok tek başıma napıcam evde dedim bende gitmek istemedim eve 😂😂 doğumhaneye indim. Saat 09.30 da yatışım yapıldı. Ebeler soruyor refakatçin kim diye ben diyorum kimsem yok. 😂😂 ebeler üzüldü halime bana yardımcı oldular sağ olsunlar. Nst ye bağladılar daha sonra sancı sıklığı artana kadar bana pilates topu verip hareketler gösterdiler. Zıplamamı istediler. Pilates matında egzersiz yaptırdılar. Saat 13.00 gibi sancılarım artmaya başladı. Tekrar çatı koltuğuna oturtup açıklığımı kontrol ettiler. 7-8 cm olmuş dediler. Bu arada 2 defa istifra ettim ve ebeler bana rahim ağzı genişledikçe bulantının normal olduğunu hiç çekinmemi söylediler. Artık sancılar dayanılamayacak hal almaya başladı bana her sancı geldiğinde ıkınmamı söylediler. Ben elimden geleni yapıyorum ama ebeler olmuyor büyük tuvaletini yapar gibi ıkın karnını sıkma altında hisset dediler. Bende ıkınırken gerçekten büyük tuvaletim geliyor altıma yapıcam diyorum ebeye 😂😅😅 ebe yap bişey olmaz yeter ki ıkın diyor. 😁 bu şekilde saat 14.50 oldu ve ben iyice yoruldum doktorumu çağırdılar. Doktoruma daha çok var mı diye soruyorum o da bana saçını görüyorum hadi gayret diyor vs. 😄 bu şekilde 3 kere sordum. Son ıkınmamda artık içimden bişey çekilip çıktığını hissettim ve doktorum bebeği gösterdi. Göğsüne yatırayım mı kordonu kesmeden diye sordu bende olur dedim. Göğsümde bana bir baktı sanırım ömrüm boyunca hatırlıcam o gözleri, başını okşadım. Sonra aldılar kucağımdan. Ama hala içimden birşey çekilip çıkıyor gibi oluyor doktora sordum plesenta çıkıyor, sakin ol dedi 😄 o sırada anestezi uzmanı geldi. Doktorum şimdi narkoz yapıcaz az biraz dikişin olacak dedi. Sonra uyumuşum zaten . Bana yıl gibi gelen bu uyku meğer 15 dakika frlan anca sürmüş çünkü ben gözlerimi açtığımda bebek giydiriliyordu. Sonra beni kaldırıp sedyeye aldılar ve bebekle ikimizi aynı anda çıkardılar odamıza. Benim sürecim böyle bitti ve herşeye rağmen çok güzeldi. Şimdi uyuyor meleğim yanımda. Kızlar kafanıza hiçbirşeyi takmayın. Güçlü olun siz tek başınıza bile olsanız herşeyin üstesinden gelirsiniz bir yol bulup. Doğumdan sonra eşim ve annem aynı gece geldiler ama ben çoktan doğurmuştum 😂 sizlere de hayırlı doğumlar diliyorum. Sorularınız olursa buradan ayrılmadan cevaplamaya çalışırım. 🥰