aframoms13
Merhaba bende yeniyim açıkçası. İlk hamileliğim.
Daha 19 haftadayım.
Çevremden duyduğum yenidoğan çok fazla alma. Çabuk büyüyorlar ya da büyük doğarsa olmuyor diye.
Ben bu öneriler doğrultusunda şimdilik,
2 tane 10 lu takım
5 tane 5 li takım aldım hastane çıkışı olanlardan.
Geri kalanı tulum, body, alt üst takımları 3 ay ya da 3-6 olarak şimdilik onlardan bir 10-15 eder.
Şimdilik yenidoğan daha başka almayı düşünmüyorum. Ha çok beğendiğim bir şey olur alırım o ayrı.
Bunun dışında doğduktan sonra çocuğun gelişimine büyüklüğüne göre alırım. Artık her şey çok kolay internetten verdiğin sipariş 1-2 güne elinde. O yüzden şimdilik yenidoğan 7 takım iş görür gibi geldi. Alıp giydirememek elinde kalması riski var. Çok şükür çocuk için harcadığıma acımam ama giymeyeceği şeye de üzülürüm. Onun yerine şu 3-6 üzerine ağırlık verip doğduğunda yenidoğan yetmezse alırım diye düşündüm.
Bir tek 5 er uzun ve sıfır body almayı düşünüyorum içine giydirmek için. Onu da 0-3 ay almayı düşünüyorum. Bir de dışarı çıkarken giydirmelik astronot tulum ya da trendyolda gördüm owli dış kundak öyle bir şey almayı düşünüyorum.
Şimdi diğer aklımdakiler
-battaniye ( 10 lu takım içinde 2 tane küçük pamuklu var ama polar ya da pamuklu kaç tane almak lazım bende bilmiyorum)
- biberon ( herkes anne göğsüne en yakın olduğu için önerdi ama çevrem yenidoğan set vs gibi alma bebek sevmezse elinde kalır 2 cam 2 plastik ya da 1 er tercih et kullanırsa devamını al dedi)
- müslin örtü ( herkes çok işe yarıyor dedi- küçük boylar ve bulabiliyorsanız 1-2 tane 100*120 civarı al dedi trendyolda yataştan beğendim fiyatları bilinmeyen markalara göre bile daha uygun)
- süt sağma makinesi ( avent aklımda ama daha almadım. Herkes farklı bir şey öneriyor ama sanırım herkesin göğüs tipine göre değişiklik gösteriyor. Ben çalıştığım ve doğumdan sonra da hemen işe döneceğim için yanda taşıma küçük olma gibi özelliklerden tercih edeceğim sanırım)
Şimdilik aklımdakiler ve çevremden duyduklarım bu kadar:) diğer yorumları bende bekliyorum