Handenurrctn serklaj işinin ehli oldum herhalde artık sürekli araştırmakta doktorla konuşmaktan falan🤦🏻♀️ 3 çeşit serklaj var, McDonald rahim ağzının en ucuna atılıyor gibi düşün uzman doktorlar falan atıyor bunu benim rahim boyum 8mm e düşmüştü nişanım gelmişti 2cm e yakın açılmam olmuştu doğum olacaktı 20. Haftamda doktor istemedi ama mecburen acil serklaj aticam dedi, 13 mm e çıktı dikişten sonra sürekli yatacaksin dedi yattım 1 hafta sonra muayeneye gittim 4mm e düşmüş bebek dikisleri zorluyor patlatacak sana shirodkar dikişi atılması lazım onu da profesör perinatolog atıyor dedi o adama gönderdi apar topar gittik adam acil yatış verdi gün içinde shirodkar dikişi attı o da çok riskli bir dikiş özellikle benim gibi büyük haftalarda olanlar için idrar torbasının oraya atılıyor. Doğum başlayabilir yani dikis atılırken bu riski var. Üçüncü olan da karından abdominal serklaj di yanlis hatırlamıyorsam. Laparoskopik ameliyat ile atılıyormus karina galiba. Dikiş hiç alinmiyormus hep duruyormuş ama bunun da dezavantaji erken haftalarda bebek ölürse kürtaj yapılamıyor direk sezaryen gibi açılıp alınıyor dedi doktorum. Şimdi ben ikinci hamileliğimde shirodkar ya da karından olan dikişten attırmak gerekiyormuş