Brcnkcsy66 Kan uyuşmazlığı olan varmı neler yaşadınız benim biraz erken kanamam oldu iğnem yapıldı şuan iyiyim ama endişeliyim
_ozlmm Brcnkcsy66 Bizde de var kuzum benim 6.hafta da lekelenmem olduğu için erken vuruldum 28.haftada vurulması gerekiyormuş normal de ama doktorum vurulduğum için 28.haftada tekrar vurulmama gerek duymadı doğum esnasında bakacağız gerekli olursa o zaman vuracağız dedi
Aysehsdmr Brcnkcsy66 merhaba benim var ilk gebeligimde kanamam gelmesi 28.haftada oldum iğneyi. Şimdi 2. Gebeliğim henüz 5 haftalık bakalım nasıl olacak?
Vldnshn1 Brcnkcsy66 9 haftalıkken kanamam olduğu için iğneyi vurdular artı olarak ilaç kullandım ve iğne Allah’a şükür doğurdum 3 ay 8 günlük bebeğim hiçbir sağlık sıkıntısı yok.
gizemgencc Brcnkcsy66 bu arada kanamanız nasıldı regl gibi mi yoksa bir anlık gelen gibi bir şey mi ben bilmiyorum da hazırlıklı olayım , bazen kanama olur da farketmem diye korkuyorum
gizemgencc Bizimde kan uyuşmazlığımız var kanaman olursa gel iğne yapcaz dediler henüz bir şey olmadı eğer kanamam olmazsa 28.haftada kendiliğinden yapacaklarmış siz kaçıncı haftanızdasınız
gizemgencc gizemgencc Gizem1_ internetten baktım şimdi kan uyuşmazlığı testi yazıyor , sanırım bana yapıldı kan testi vs ben zaten doktoruma söylemiştim kan uyuşmazlığımız olduğunu su an 22.haftamdayım sıkıntı olmadı
Brcnkcsy66 gizemgencc eşin pozitif sen negatif olursan eraj yani kan uyuşmalığı oluyor ilk gebelikte sorun teşkil etmıyo ama 28haftada iğne yapılıyor kabama olursa daha erken yapılıyo ikinci bebeğe hazırlık gibi bi iğne
teachersrn gizemgencc kan uyuşmazlığı testi değil tam olarak. Yani eşiniz pozitif siz negatifseniz kan uyuşmazlığınız var evet ama kanınızda antikoru olup olmadığına bakılması indirekt coombs testiyle yapılıyor. Test negatif çıkarsa iğne yapılır test pozitif çıkarsa iğneyi yapmak için negatife dönmesini beklemek gerekiyor. Yani bu durumu doktorunuza sorun bence.
Zezeeeyyldrm Brcnkcsy66 6 haftalıkken kanamam oldu iğne yapıldı ondan sonra 28. Haftada da yapıldı doğumdan sonrada yapıldı hiçbir sıkıntı olmadı
Lina2222 Merhaba 10 haftalıkken kanamam oldu iikan uyuşmazlığı iğnem yapıldı ve düşük önleyici iğne ilaç kullandım. 28. Haftada tekrar iğne yapıldı. Haftaya doğum yapıyorum Allahın izniyle. Korkma sadece dinlen yorma kendini bir süre