oykubrakpnar oykubrakpnar kan sonuçlarının normal çıktığına aldanmayın. Kolestaz kanda erken teşhis edilemiyor yani kaşıntılar oluyor belki 10-20 gün sonra kanda belirti veriyor. Ben deli gibi kaşınmıştım ilk hamileliğimde 3. Günü test için kendim şüphelenip gittim normal geldi karaciğer enzimleri. Ama ben geçmeyen el ve ayak içi kaşıntısı gece uyutmaması neler yaşadım o kaşıntıdan 20 gün çektiğimi bir ben bilirim. Benim bebeğimde gelişim geriliğide vardı ve benim doktor denilen ama asla doktor olduğuna inanmadığım kişi bütün belirtilerimi normal gördü normal bu kaşıntılar kolestaz değil dedi gönderdi. Oysaki el ve ayak kaşıntısı en ayırt edici belirti. Koyu idrar, ishal iştahsızlık ve bebekte gelişim geriliği. Bende hepsi hepsi vardı oysaki ama en kötüyü düşünüp ona hazırlanacağına herşeyi normal gördü. Doğumdan sonra geçecek kaşıntı ded. Bende ona güvendim ve bana çok kötü bir son yaşatıldı. Kolestaz olan bedende bebek kakasını bırakabilir hayati tehlikeye girebilir doktorunuz çok iyi bir karar almış erken doğurtmakla. Ben 36 haftadan 40+4 e kadar deli gbi kaşındım ve bebeğim kakasını yaptı melek oldu. Aklınızı hiç karıştırmayın doktornuz bilinçliymiş ki ne güzel bebeği riske atmıyor. Herkes öyle doktor olamıyor. Kaşınmak asla görmezden gelinmemeli. Ben başıma gelenlerden sonra anladım okudum araştırdım öğrendim ve biz bu doktorla davalığız şuan. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Doktorunuzun kararını hiç sorgulamayın çok haklı bir karar hemen doğum.