Mavinin_kadini 3 yıllık evliyim ve 14 senedir pcos hastasıyım. Normal yolla hamile kalma ihtimalimin olduğu söylendi, ancak yumurtalar kalitesiz spermi dölleyemiyor. Bu şekilde hamile kalan var mı? Ne yapabilirim.
Halimbey Mavinin_kadini ben, yumurta tembelliğim çoktu. Kistçiklerim çoktu. Bana mucize dediler. Evlendim 2.5 ay sonra oğluma hamile kaldım. Şimdi de 3 aylık hamileyim korunmayı bıraktığım an hamile kalmışım. Allahın işi, umudunu yitirme.
Ebruliiiiiii Mavinin_kadini yaklaşık 10 yıldır banada aynını dediler hamile kalamayabilirsin hiç olmaya bilir gibi bi ton laf işittim gittiğim doktorlardan bu o kadar yer edinmişti ki beynimde evlendikten 1 sene sonra çocuk istedik eşimle gittiğim son doktorda hem insülin direncin var hem pcos en az 3 4 ay diyet spor yap sonra tedaviye başlayalım dedi bu arada biz hiç denemedik çocuk ben önceden rutin bi kontrol olsun diye gittim . Biz doktordan sonra korunmayı bıraktık nasıl olsa zaten olmaz diye ve ben ilk denemede hamile kaldım ama bunu kafamın aşırı rahat olmasına bağlıyorum çünkü zaten normal yolla olmayacak diye düşündüğümden hiç kendimi strese sokmadım ama Allah’ıma çok şükür dualarımı duydu şimdi kızımı kucağıma almaya gün sayıyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏
Cicilibicili Mavinin_kadini beslenmenizi düzenlemeniz gerekiyor. Kilo probleminiz varsa mutlaka spor yapın ve kilo verin.
Derin2022 Bende PCOs ile hamile kalanlardanom öncelikle diyet ve spor şart . Ben sonra femare ve çatlatma iğnesiyle 2. Deneme de hamile kaldım
busraokutan Derin2022 nasıl bir diyet uyguladiniz ve spor olarak neler yaptınız kaç kg verince gebe kaldınız?
Nur680 Bnde de pcos var M doktor herahgi bir ilaç vermedi hamile kalabilirsin dedi hatta hsg çektirdim kilolu da değilim 1 ay önce cektirdim hsg ilk ay adet gördüm şimdi 2 aydayim 5 günüm var adet olmamas bekliyorum ama pcos hamileliğe engel değil
Mavinin_kadini Halimbey umudumu yitirmedim ancak yaklaşık 1 yıl önce tüp bebek ile hamile kaldım 17. Haftada kaybettim. Tekrar o sürece girmek korkutuyor ve yorucu geliyor. Normal yolla olsun diye çok dua ediyorum
Mavinin_kadini Ebruliiiiiii belkide kafanın rahat olması çok önemli. Çevre baskısı bebek istememiz bunlar çok etkiliyor beni
Damlanek Merhaba ilk adet olduğum zamanlardan beri pcos um vardı ne zaman dr a gitsem dr sayardı kistleri resmen.. Şimdi hamileyim evet kilo çok önemli bizler malasef tatlıya çok düşkün oluyoruz … 65 kg dan 58 e düştüm iyi bir diyetisyene gidin derim pcos hastlarına uygun diyet hazırlıyorlar
segah06 Mavinin_kadini ben de sizinle aynıydım doktor kontrolunde catlatma ignesi femera vs kullandım. O sekilde de hamile kaldım
gozdeyagci Mavinin_kadini ben de ilk başta 22 kilo verdim. Ardından poliplerim olduğu için operasyon oldu. Operasyondan 1 ay sonra hamile kaldım
Ebruliiiiiii Mavinin_kadini ister istemez etkiler canım inşallah gönlüne göre verir Allah en hayırlısıyla
gozdeyagci Mavinin_kadini olur olur hiç canınızı sıkmayın. Maalesef söylemesi kolay belki, ama önemli olan strese girmemeniz
bendiyebiriii Mavinin_kadini ben de pcosluyum ve yoğun tedaviler görmüştüm ilk regl olduğum zamanlarda. 4-5 yıl sürdü bu tedaviler. Başlarda her ay tüplerce kan veriyordum. Poşetlerce ilaç kullandım. Bir sürü şey denememe bunca tedaviye rağmen hala kendi kendime regl olamıyordum. yani demem o ki bu geçen bir hastalık değil önce bunu kabul etmek gerekiyor. Sonra son 1 yıldır başka bir rahatsızlıktan ötürü karbonhidrattan fakir sağlıklı yağ ve protein ağırlıklı besleniyordum. 3-4 ay önce başka bir doktora gitmiştim enfeksiyon kaynaklı çocuğun olmayabilir net bir şey söyleyemem ama bazı kişilerde pcos çocuk sahibi olmayı engelliyor demişti. Önceki ayda regl olmadım söktürücü almadan beta vermemi istedi doktor bir baktım ki hamileyim. Yani oluyor inanın. Sağlıklı yağ ve protein ağırlıklı beslenin zaten böyle beslendiğinizde istemsizce kilo da vereceksiniz🌸 rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah🥰🐣