denizmoms ilk öncelikle güzel bir anne olarak bil ki yeterlisin. Bebeğinizin ihtiyaçlarını çok iyi bileceksiniz. Doğduğu an herşey güzel olacak. Zorlandığınız zamanlar gelecek ümitsizliğe kapılmayın kim zorlanmiyor ki.
Ne zaman emmek isterse ve ne kadar emmek isterse ilk zamanlar emzirin. Lohusa iken yanınızda kim kalacak bilmiyorum ama kalan kişi daha çok ev işi ile ilgilensin siz bebeğinize ilgilenin ona alışın. Altını siz alın banyosunu da biri yardımcı olurken siz yaptırın korkmayın. Çünkü genelde 40 gün birileri bu işi yapıyor 40 dolunca herkes eve gidince anne sudan çıkmış balığa donuveriyor ve bebek anne alışma süreci annenin depresyonu ile sonlanabiliyor.
Onunla bol bol konusun onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin, bol bol ten tene temas yapın. Bazen huzursuz oldugunda slingle gezdirin.
Eşinizi de bu sürece muhakkak dahil edin, o kucağına aldığında pimpirikli olmamaya çalışın. Eşinize dogum yapmadan önce lohusa psikolojisini anlatın. Yaşanabilecek herseyi bilsin sakince karşılayabilsin.
Bir de tavsiyem (ben yanlış yaptığım için söylüyorum) gelişimleri Ay ay okuyun hepsini birden yüklemeyin, unutuluyor sonra.
Şimdiden hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı mutlu huzurlu hayırlı bir evladınız olur.