zdmrmrv Baya ağır pcos um o kadar çok kistim vardı doktor şok olmuştu çünkü sene de iki üç kere adet olan bi insanım ilaçsız olmuyor tedaviye başlayacağımız ay süpriz bi gebelik geçirdim ama sağlıklı bi bebekti gelişimi durdu kürtaj oldum 6 ay ı geçirdik sonra tedavi için doktora gittik gebelik tedavisinde ünlü bi doktor seçmeniz iyi olur rahim filmi istedi kn tahlilleri eşimden sprem testi ve kültürü ultrasonu herşeyi istedi benim tüplerim yapışıktı açtılar film esnasında adet olunca tedaviye başladık ağır pcos olduğum için en yüksek dozdan başladık famera yı doktorum ayarladı onu sürekli yumurta gelişimie işin gititk ona göre belirledi bir yumurta gelişti ovitrelle çatlattık ilk seferde gebe kaldım şuan 33 haftalığız hiç stres yapmayın akışına bırakın o gelmek istediği zaman gelecektir siz istediğiniz de değil bn myle düşündüm hep takmadım olmaz olmıck demedim o bize istediği zaman gelecek dedim hayırlı zamanda olur inşallah sizinde
Elifapo Suadmsv benim de öyle ilkte 3. İğnemde tuttu ama gelişemediği için kürtaj oldum 3 ay bekleyip tedaviye devam ettim çatlatma iğnesine yani oda 4. Ayda tuttu şimdi 19 haftalık hamileyim🥰
ysmnclkdmr Suadmsv İlk denemede tuttu çok şükür ama doktorum çok uğraştı yumurtalıklarım aşırı inatçı çıktı iğnelere karşı büyümedi doktorum 2 günde 1 kontrole çağırdı büyümüş mü diye bakmak için adetime tarihim yaklaşmıştı hatta korkuyordum yetişmicek diye adetime 5 gün kalası aşılama işlemini yaptık ve tuttu bence aşılama da en önemli şey doktor takibi ve tecrübesi bilginize
clover444 Suadmsv Ben de Polikistik Over Sendromu hastasıydım bir kere aşılama yaptım tutmadı tam Umudumu kaybetmiştim sonra kendi oldu umudun hiç kaybetme Polikistik Over Sendromu olan kişilerin yeme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekir. Senin önce insülin direncini düşürmem lazım şeker ve beyaz ekmeği bırakman lazım Ve biraz kilo ver Doktor sana insülin direncini düşüren bir ilacı vermesi gerekiyor
ysmnclkdmr Ask12 İstanbuldayım ben Kartal’da Özel Dragos Tıp Merkezinde Doçent Doktor Bülent Kars eğer istanbuldaysanız araştırıp gitmenizi tavsiye ederim bende eşimde çok memnunuz doktorumuzdan Allah razı olsun.
Dmrg1407 Suadmsv kuzum bence hiç umutsuzluğa kapılma bende ileri derecede pcos var amh değerim 32 bir doktor direk tüp bebek dedim ki o umutsuzlukla yaptırıcaktımda ama bir doktora daha gitmek istedim bir hafta ilaç ve çatlatma iğesi oldum şuan 3+4 haftalık hamileyim kalp atışı bekliyorum hiç umut etmiyorken oldu rabbim isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻🙏🏻
Dudu-123 Suadmsv BEN İKİ KERE ÇATLATMA İĞNESİ OLDUM İLKİNDE TUTMADI RABBİM İKİNCİSİNDE NASİP ETTİ. 31 HAFTALIK HAMİLEYİM 💙
Hilal1407 saldemir şuan aynı şeyleri banada demişti doktorum 1 hafta önce çatlatma iğnesi oldum ve bende beklemedeyim hiçbir belirtim yok ve çok korkuyorum Rabbim korktuguma ugratmasin 😔
saldemir Hilal1407 kötü düşünmeyin bana 3 ay denicez bu yöntemi sadece dedi fazlası zararlıymış aşılamaya geçiliyormuş. 2. Ayda oldu ben de olmaz diye umuyordum. Adetime 2 gün kala sırf meraktan kan testi verdim beta 55 çıktı bayağı erken öğrenmiş oldum şuan 9 haftalığız 🌺
busra14044 Erizdamla33 özelde yaptırdım toplam 4 bin TL ödedim Aralık ocak arasinda yaptırmıştım şansı yüzde 25 oda tutmadı zaten
yankiyaren Suadmsv Merhaba bizim ailede ablamda ve bende polikist ve çikokata kistlerimiz var. Benim reglim hep düzensizdi ama mucizevi bir şekilde hamile kaldım şuan 11+5 haftalık hamileyim. Doktorum mucize olmuş ve kistlerin gitmiş dedi.Darısı inşallah tüm isteyenlerin başına. Ablamın 1. Kızı oldu 9 yaşında ama 2. Çocuğu istiyor malesef olmuyor. Çatlama iğnesi kullandı, bebek tuttu ama onuda düşük yaptı. Rabbim size güç versin. Nolur içinizi ferah tutun bol bol dua edip sağlıklı şeyler tüketin. Bu arada aynı problem arkadaşımdada vardı 2 ay folik asit kullandı ve gebe kaldı🙏🏼
Emilya_1996 Suadmsv bende bunu uyguluyorum fakat bu ay çatlatma iğnesi yapmama rağmen folikül çatlamadı ve kist şekline gelmiş,doktorum korkmamam gerektiğini soyledi ve dupaston hap verdi regl olucaksın geçicek dedi yinede korkuyorum biraz
Aysekoc Suadmsv bende de vardı ilk hamileliğimde düşük yaptım daha sonra kist 9 cm büyüdüğü için kist ameliyatı oldum şuan kistim yok eşimde de bende de bir sıkıntı kalmadı şükür onun üzerine çatlatma iğnesi yaptırdım geçen ay tutmadı her nasip vaktine esirdir bu ayda deniyorum kısmet olursa Rabbim tez zamanda kolay yoldan hayırlı evlat nasip etsin hepimize
Hatice_kubra Kızlar bu tedavi her zaman herkes için iyi işlemiyor doktorun öngörüleri çok önemli ben ilk femera ile asılama oldum iki tane yumurtam gelişti fakat tutmadı stres payı da çok fazla .ikinci denememde gonal f denedik 8 den fazla yumurtam gelişti ve gebelik oluştu gebelik oluşunca hcg hormonu sapgiladigimdan yumurtalarım inmedi gelismeye devam etti ve 10 gün hastanede yattım ohss olmuşum karacigerimde de su oluştu şuan 11 haftalik hamileyim yumurtalarım indi fakat 5 iz gebe olduğumu öğrendim doktorlar bebeklerin bir kactanesinin kalbini durdurmak istiyorlar ve bu sorumluluk çok zor bir karar o. Yüzden kaçtane yumurta geliştiğine dikkat edin ve takip edin
Fatmakbalik Suadmsv Bence üzülme ve sakın stres yapma bizim eşimlede problemlerimiz vardı ben de çatlatma hapı kullandım 2. Kullandığımda oldu PCos var bende de ve şuan gebeyim kendim sağlıkçıyım ondan kaynaklı stres düzeyim biraz daha düşük tabi işin içinde olduğum iÇin ama bu iş özellikle psikolojide bitiyor stresliyken salgıladığımız hormonlar yumurtalarımızı etkiliyor Allah’a bırak her şeyin bir çzmümü var bu devirde kısır olan insanların bile çocuğu oluyor senin mi olmayacak ilacını kullan önüne bak.
babygst 4 kez oldum 3 klomen +ovitrelle 1 tane de femara+ovitrelle Ben de sorun yok eşimde ileri hareket düşük döllenme olmadı malesef artık hastaneye gitmiyorum yıpratıcı bir süreç
Bern_a93 Pcos hastasıyım bende hamile kalamıyordum aşılama yaptık gonal f ile ilk aşılama tutma olasılğı düşük olduğu için kesin tutmaz dedim hatta adet sancısı çekmiştim ama sonra adet gelmeyince test yaptım pozitif bu yüzden psikolojinin iyi olması gerekiyor ben olmaz dediğim de hamile kaldığım için söylüyorum