Hayat gerçekten siz planlar yaparken başınıza gelenlermiş. 39+3 bebe kanala girmemiş üstelik yüzü bana dönük bir şekilde bakıyor😅açıklık 2 haftadır 3,5 cm şeffaf akıntı aktif geliyor ama ne sancı ne bir şey. kanala girmediği içinde bu haftaya kadar kordon kısa mı yoksa dolanmış mı bilmiyoruz. Tansiyon ve bebenin hızlı kilo alışıyla dr’um 6 Eylül’e gün verdi. Suni sancıyla başlanacak dönmemesi, gelmemesi gibi bi durumda sezeryana dönecektik. Yani saatlerce sancı çekip bide sezeryan sonrası sancı, dikiş ihtimali vardı. Ama bizimki siz istediğinizde değil ben istediğimde gelirim dedi ve 5 Eylül’de sabah 11’de hafif hafif sancım geldi. Ama ben ihtimal vermiyorum tabi. Bi anda akıntıda kanda olunca hadi dedim bi dr’u arayalım artık😂 O da kliniğe gelin deyince sancılarım ve ben kliniğin yolunu tuttuk. Dr kontrol ettiğinde açıklık 6cm olmuş. Hadi dedi doğru hastaneye gidin ben de 2 hastama bakıp geliyorum. Ben inanamıyorum tabi😂 hastaneye acilden girdik ve direk doğumhaneye geçtik. 13.00’da artık dr’u bekliyorduk. Sancıların şiddeti arttı. Nst’ye bağlandım sürekli. Ama asla kanala girmedi güzel kızım sağolsun. 1 saat sonra dr geldi ve hemşireyle beraber karnımdan bastırarak, ıkınarak önce yola koymaya çalıştık sonra doğumu gerçekleştirmeye. Saat 15:08’de Mavi’m dünyaya geldi. Süreç zordu. Ikınamadım, nefesim yetmedi. Her sancı arasında dr’a yalvardım sezeryane al diye ama 10cm açıklıkla asla almam diye diretti sağolsun. Çok şükür kısa sürdü. Kanala sokma, çevirme, doğurtma derken🥹 Pelvise takıldığı için kesi atıldı. Dıştan 4 içten 3 dikişim var. Ama sancıdan sonrası zaten hiç hissedilmiyor ve ne çıkış anı, ne kesi, ne dikiş. Bitmesi bile her şeye değer açıkçası 😂 Darısı doğumunu bekleyen güzel annelere🫶🏼