Merhabalar 😍 2 Eylül Cuma günü poliklinikte randevum vardı 35+6 haftalıktım. Neyse muayene için ultrasonda asistan doktor kontrol ettiğinde bir anormallik farkedip uzman doktora danışmak istedi öncelikle endişelendim bir sorun vardı ve çok korkuyordum neyse uzman doktor saat 10 da geldi suyumun azaldığını ve bebeğin göbek çevresinin geride olduğunu 32+5 olarak göründüğünü söyledi tabi beni bir telaş sardı hemen beni sarı alan acile yönlendirdi orada suyumun gelip gelmediğini kontrol etmek için testler yapacaklardı suyum gelmediyse riskli gebelik bölümüne yönlendireceklerdi. Acile gittim önce ultrasonla kontrol ettiler onlarda aynı şeyi söylediler sonra aşağıda sıvı testi yapmak için muayene yaptılar biraz canım yandı , sonuç çıkana kadar da nst bağladılar. Nst bağlandım bebeğimin kalp atışları normaldi bir sorun görünmüyordu sonra test sonucumda çalmıştı negatif yani suyum gelmemişti. Daha sonra doktorlar konuyu perinatoloji bölümü ile görüşüp nasıl ilerleyeceğine dair konferans yaptılar. Perinatoloji bölümündeki doktor doğum için karar verdi. Beni bir telaş sardı maalesef daha hastane çantamı bile hazırlamamıştım🥲 Hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum ama sancım yoktu suni sancıdan hep korkmuştum ve korktuğum başıma gelecekti kendimi hazır hissediyordum ama hazır değildim kısacası 🥺 Daha sonra beni doğumhane katına aldılar Hastanede önce doğumhane odaları vardı normal doğum yapanlar bu odalarda sezeryana alınanlar ameliyathaneye götürülüyorlardı. Önce aşağıdan fitil gibi birşey verip suni sancı başlattılar ama maalesef suni sancıyı yatarak çekmek zorundaydım aynı zamanda nst bağladılar bebeğimin kalp atışlarını takip etmeleri için neyse saat 14.00 da başladı suni sancı verilmeye hafiften kasıklarıma ağrı geliyor ve hareket edememek çok zor çünkü siz hareket ettikçe nst hareketler düzensiz oluyordu ve hemşireler hemen gelip uyarılıyorlardı sonra sürekli alttan muayene etmek için doktorlar , asistan doktorlar gelip açılmam olup olmadığını kontrol edip gidiyorlardı sanırım hastanede en çok şikayetçi olduğum konu buydu arkadaşlar herkes çok ilgiliydi hastane çok çok temiz ve herşey düzenliydi ama alttan muayene için gelen doktor yada doktor asistanları çok sinir bozucuydular çok fazla canımı yaktılar saat akşam 7 oldu açılmam sadece 2 cm oldu artık sancıları kaldıramıyordum yan odada diğer doğum yapan kadınların sesleri geliyordu onları duydukça daha çok stres ve panik yaptım sabaha kadar gelen sancılar yüzünden uyuyamadım He birde ani kararla sezeryana alınırım diye yemek bile yememe izin vermediler 🥺 Geve tekrardan açılmamı kontrol ettiklerinde 4 cm olmuştu ama çok yavaş ilerliyordu ve ben artık dayanamayacağıma karar vermiştim en son artık doğum yapamayacağımı düşündüm Sabah saat 8 de doktor tekrardan geldiğinde açılmamda değişiklik yoktu tabi ben stres yapınca benim tansiyonum çok yükseldi zaten hamilelikte tansiyon çıkmıştı bende tansiyonum yüksek çıkınca magnezyum verdiler tabi o sırada benim başım ağrıyor midem bulanıyor derken aldığım magnezyumu kustum tansiyonum düşmüyordu doktor sezeryana alalım mı dediler bende tabi hemen evet sezeryana alın beni dayanamıyorum artık diye ağlamaya başladım 🥺 Daha sonra uzmanlara danışıldıktan sonra sezeryana alındım hanımlarrr , ameliyattaki doktorlar anestezi doktorları hepsi çok tatlı insanlardı hiçbirşey hissetmeden ameliyattan çıktım en son anestezi doktoruna korkudan elinizi tutabilir miyim diyip elini tutmuştum spinal sezeryan oldum belimden vurdukları iğnenin acısı yok denilecek kadar azdı bebeğim 10 dk içinde 3 Eylül saat 11.31 de doğdu 😍 Tabi biraz küçük doğduk teyzeleri 2 kilo 75 gr ama sağlık durumu iyi olduğu için küveze almaya gerek görmediler sonra beni diktiler ve odaya aldılar çok şanslıydım ki devlet hastanesinde tek kişilik odaya denk geldim 😎 Şuan miniğim yanımda ve çok mutluyum anne olmak çok güzel bir duygu 🥰 Sezeryandan sonra ağrılarınız oluyor ama ağrı kesici vurdukları için ağrınız hemen geçiyor benim tansiyonum olduğu için 24 saat boyunca magnezyum serum almaya devam ettim ve sondam çıkartılmadı o yüzden çok rahat değildim çok şükür iki saat önce ikisini de çıkardılar şuan çok çok daha iyiyim birde sütüm gelmedi maalesef şimdilik mama veriyorum çocuğuma aynı zamanda süt kanallarım açılsın diye bebişimi göğsümde tutuyorum. Hastaneden ve herkesten çok memnunum memnun olmadığımı konuyu zaten yazdım ama her güzel şeyin illa bir kusuru olur böyle güzel bir devlet hastanesinde özel hastanedeymişçisine hizmet görüyorsunuz inşallah yarın çıkarım diye umuyorum tüm anneler için sancı esnasında çok çok dua ettim Rabbim yavrusunu kucağına almayı bekleyen anneleri sağ salim bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin çocuğu olmayan annelere de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🙏🏻🥰 Biraz fazla uzun oldu lütfen kusuruma bakmayın her bir detayı anlatmak istedim kendinize iyi bakın ben Happy Kids’e atandım 😎🥰