Bebekler gerçekten hızlı büyüyor. Ne kadar hızlı diye düşünebilirsiniz. Kendi bebeğimden örnek verecek olursam doğduktan sonraki ilk ay 6 cm uzadı ve 1 kilodan fazla kilo aldı. Doğduktan çok kısa süre sonradan beridir ilk ayının çoğunda e-bebek marka 3 ay zıbın giydi. O yüzden büyük ürünlerden bolca ama küçük ürünlerden az alın. Zaten ihtiyacınız olursa bebiş minyon doğarsa doğduktan sonra ihtiyacınıza göre küçük beden alırsınız.
Diğer gerçekten gerekli mi denilen bazı ürünlere yorumum :
-Reflü yatağı çok işime yaradı. Sevibebe kiraz çekirdekli olanı aldım. Bebeğim çok gazlı kiraz çekirdeklerini ısıtıp sıcak bir yatakta yatırmak çok fark ediyor tavsiyemdir.
Gümüş kapak meme ucu yaralarıma çok iyi geldi kesinlikle. Keşke yaralar olmadan evvel alıp kullansaymışım :’) bende Babyme marka var
pompa mevzusu bence çok kafa karıştırıyor bunu elinizdeyse doğumdan sonraya bırakın derim. Sebebi şu ; sütün ne kadar geleceğini bilmiyorsunuz. Örneğin benim sütüm vardı ( hatta hiperlaktasyon vardı yani tazyik problemi ) Lansinoh manuel aldım ve çok rahat hızlıca işimi gördü. Ancak sütünüz az gelir ise hem zorlanmamak adına hem sütü daha etkin arttırabilmek adına elektrikli almak daha mantıklı olabilir.
-müslinler :
Tek kat ve çift kat büyük müslinler çok işe yarıyor. Bebek kusuyor veya kazalar olabiliyor dolayısıyla bizim müslinler hep kirli sepetine gidiyordu ben 3 tane almıştım şimdi 5’e çıkaracağım. Banyodan çıktığında kurulamak için, üstüne örtmek için, kundak için kısaca her şey için çok ideal ve gerekli. (Ağız bezi 15-20 tane var heralde ama bu sayı bence fazla )
- Ebebekteki bebek bakım örtülerinden bence 1 paket alabilirsiniz. Her zaman emzirme odası veya uygun alan olmayabiliyor. Benim için kurtarıcı ve iyi ki aldım dediklerimden. Zaten bez gibi hemen bitmiyor asla. 1 paketi uzunca süre gider.
-Park beşik :
Kesinlikle çooookkk iyi bende Elele- madre var ancak iyi dememin sebebi sezaryen yaptım ve beşiği ayağımla bile minicik hareketlerle yattığım yerden sallayabiliyorum. Böylece kalkmadan bebeği uyanmak üzereyken uykuya döndürüyorum. Beşiğe bebeği almak için eğilip kalkmıyorum anne yanı olduğu için. Bebeğimi her gözümü açtığımda takip edebiliyorum. Ve en güzeli aşırı hafif çok kolay çekebiliyorum. Dikişler açısından bu önemli. Özellikle sezaryen annelerine tavsiyemdir