Merhaba arkadaşlar, burada çok fazla doğum hikayesi okudum ve bugün yazmak bana da nasip oldu. Biraz uzun bir yazı olacak ama bilgilendirici olacağına inanıyorum. O yüzden herkes şimdiden hakkını helal etsin😊 ben öncelikle hamilelik süreci den bahsedeceğim, benim durumumda olan biri varsa eğer yol gösterici olması açısından. Benim hamilelik sürecim öğrendiğim andan itibaren (5.hafta) sürekli bir mide bulantısı ile geçti. Su dahi içsem afedersiniz çıkarıyordum, taa ki 22. haftaya kadar ama bebeğimin gelişimi gayet güzeldi hatta 10 gün önden gidiyordu sürekli. Tam rahatladım derken 24.haftada sol elimde ve ağzımın sol kenarında uyuşma hissettim arada da gözlerime ışık ışık parlama geliyordu. Ben fazla önemsemedim uyuşukluğu magnezyum eksikliğinden parlamayı da tansiyon düşüklüğünden oluyordur diye düşündüm fakat eşim doktora sormamı istedi. Bu arada özel bir klinikten doğum paketi almıştık doktoruma bu şikayetlerini mesaj olarak attım normal olup olmadığını sordum o da direkt aradı bunun normal olmadığını hamilelikle ilgili olmadığını söyledi. Hemen bir acil servise başvurmanız söyledi biz de dediği gibi yaptık ve Kadir gecesinden itibaren bizim hastane serüvenimiz başladı. Hastaneye gittiğimizde bir mr çekimi yapıldı ve iskemik svo geçirdiğim anlaşıldı. Halk arasında inme olarak geçiyor arkadaşlar, beynimin sağ bölgelerine pıhtı atmıştı. Fakat kullanamadığım bir uzvum yoktu çok şükür sadece ara ara bana atak halinde biraz önce bahsettiğim yerlere uyuşukluk tutukluk geliyordu gözüme parlama geliyordu o kadar. Pıhtıların büyüklüğüne göre anjiyo yapılabileceğini ama bu işlemler için gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söylediler. Ben kabul etmedim. Bu yüzden bir tedavi de görmedim hamile olduğum için hiçbir tetkik,tahlil ve tedavi yapamıyorlardı bebeğe zarar vereceğinden. Çok uzun bir süre hastanede yatan hasta olarak takipli kaldık tekrar bir pıhtı atacak mı diye bu arada pıhtı oluşumunu engellemek için de kan sulandırıcı iğne kullanıyordum günde 2 kere yüksek dozlu. Çok şükür bir tekrarı olmadı bebeğim gelişiminde de çok şükür hiçbir problem yoktu ben rahatsız olduğum için artık perinatoloji kısmında takipli olmak şartıyla hastaneden taburcu olduk. Sonrasında hep 2 haftada bir perinatolojide takip gördüm.35- 37.haftaya geldiğimizde bebeğin kanala yerleştiğini, 2 cm açıklığın olduğunu fakat benim pıhtılarımdan dolayı doğum şeklinin kararlaştırılması gerektiğini söylediler. Düzensiz sancılarım da vardı fakat ben hissetmiyordum. Doktorum normal doğumun benim için daha iyi olacağını hatta pıhtılarımın basınçla açılabileceğini söyledi fakat doğum esnasında tekrar bir pıhtı atma gibi komplikasyonlar olursa bebeğin tehlikeye gireceğini, bebek için sezaryen doğumum daha iyi ve risksiz olacağını söyledi. Durum böyle olunca biz de sezaryen doğumu seçtik onu riske atamazdık. Bebeğin gelişimi önde ve kanala yerleştiği için 38+2de 12 Ağustos günü Ankara Şehir Hastanesinde sezaryen doğumum gerçekleşti. Sezaryen gerçekten bir doğum şekli değil ameliyatmış arkadaşlar🙈 ben açıkçası kimseye tavsiye etmem ama zorunlu olacaksa bizim gibi tabi ki çekilmeyecek bir durum değil. Benim servise çıkışım tam öğle arasına denk gelmişti ve daha sonrasında doktor değişim saati vs derken bana ağrı kesici vermediler. Ağrı kesici almadan yürüme saatim geldi ve o şekilde yürümek zorunda kaldım. Bu durumun perinatoloji servisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü doğum srvisşnde herkesin çok ilgili olduğunu duymuştum. Sonrasında kendi ilaçlarımı kendim takip edip gidip hemşirelere hatırlattım. Biz doğum sonrası 5 gün hastanede kaldık benim sağlık durumumdan dolayı. Çünkü nöroloji vs danışmak zorunda kaldılar taburculuk kısmını. 5.gün ise taburcu olduk. Sezaryende tuvalete çıkma yürüme vs bunlarla ilgili bir problem yaşamadım ama ilk ayağa kalkış yürüme bebeği emzirme benim için çok zordu belki ağrı kesici almadığım için bilmiyorum. Daha anlatacak çok şey var ama kısa kesmek için yazmıyorum çok uzun oldu. Bu kadar detaylı anlatmanın sebebi herhangi bir uyuşukluğunuz vs olduğunda es geçmeyin değerli anne adayları. Biz çok şanslıydık pıhtı bana atmıştı genelde bebeğe atıp onu öldürebiliyormuş. Ben hala şükrediyorum ona bir şey olmadığı için. Sebebi de bu arada bulunamadı öncesinde covid geçirmiştim o olduğu düşünülüyor fakat tüm tetkikler lohusalık sonrası yapılacak hala o pıhtılarla yaşıyorum anlayacağınız😊☺️ eğer bir sorunux olursa cevaplamaya hazırım burada birkaç kişiye doğum sürecini anlatacağıma söz vermiştim biraz geç oldu fakat umarım yol gösterici olur💐