mavigoktuna
Göğüs ucu yaraları emzirmeye yeni başlayan annelerde sıkıntıların başında geliyor😔 Tecrübe ile sabit 😩 Faydası olur diye yazmak istedim, peki ben ne yaptım? Öncelikle tarif üzerine malzemeler ☺️ 1- Lansinoh gögüs ucu kremi ( doğumdan önce kullanmaya başladım, bir şekil hazırlık) 2- Garmastan gögüs ucu kremi ( Lansinoh'tan daha etkili) 3- Doğal sarı kantaron yağı ( Bende en etkili olan) 4- Avent Gögüs kalkanı 5- Lansinoh gögüs pedi
Bebek emmeye, tutmaya çalıştıkça gögüs ucunda acık ve acı veren zaman zaman kanayan yaralar oluyor 😞 Lansinoh kremi doğum öncesi kullandım ve emzirmeye başlayıncada devam ettim ama bende yeterince etkili olmadı. Sürüp üzerine gögüs kalkanını takıyordum. Emzirmeden önce ılık suyla temizledim. Eczacı tesadüfen Garmastanı tavsiye etti, onu aldım. Bu kremde Lansinoh gibi temizlemeden bebeğin gögsü tutmasında sakınca olmayanlardan ama ben yine de ılık suyla temizledim. Sızıyı dindirmek ve yaraları tedavide daha hızlı ama yinede rahatlatmadı beni... son çare Doğal kantaron yağını kullandım bunu gögüs pedi kullanırkende pedin üzerine damlatıyorum ve sürekli gögüs ucuna temas ediyor, hızlı bir onarım ve rahatlık sağladı 🙏 Bu durumdan müzdarip olan annelere faydası olur umarım... Bebeklerinizle sağlıklı günler❤️