Merhaba arkadaslar. Kızım suan 2.5 yaşında. 1-2 aylıkken kızımın bacağında farklılık vardi. Bir bacağı diğerine gore daha uzun hafif daha etli geldi(üst kisim) eşime aileme gösterdim surekli sana öyle geliyor dediler. Çocuk dr um dahi anlamadı. Ama ben hafifte olsa anlıyordum o farki. 4 aylıkken meşhur bir ortopedi dr una götürdüm. Her insanin bir tarafı bir tarafından farkli vs bu kadarı normal dedi. Ama zaman geçtikçe biraz daha belirginleşti baska bir prof buldum kizim 8 aylıktı hemihipertrofi teşhisi koydu kızımı genetik teste yönlendirdi doğruymuş. 11. Kromozomun 15. Basamağında mozaik bozukluğu olmus. Nadir görülen bir şeymiş. Bireysel olarak durumlar farklılık gösteriyormuş. Kiminde belirgin kiminde hafif kiminde orta . Benim kızımın hafif hamd olsun. Bir de wilms tümörüne yakalanma ihtimali normal çocuktan daha fazla olabilir diye 8 taşıma kadar 6 ayda bir tarama yaptıracağız. Şuana kadar bir skntimiz yok. Olmazda insallah. Biz tedbir amaclı yaptırıyoruz.
Uzun uzun anlattım cunku farkında olmayan bile var. Daha bazı dr lar bile teşhis edemiyor. Bir de herkeste ayni degil mesela ben birini bulmuştum facebook tan hemihipertrfosi olan oğlu vardi onun sag kol bacak soldan daha kalındı boy farki hic yoktu ve bariz belli bir sey değildi.
Bu arada detaylı ultrason vs her seyi yaptitmistim. Bir sey çıkmamıştı doğduktan sonra Anladim hatta bir tek ben anladım.