Minikfasulye Hayalim esila mira koymayi istiyodum once o kdr cok esila koyan olms ki artik duymak baydi eylul yekru koymayi istedim yekru erkek ismi dediler eylul yusra dedim esim begenmedi en son oyku duruda karar kildm 😂 Eylul duru oyku yusra lina arya iklim bunlar benm begendiklerim fikir olsun 😊😊
YazCilegi Hayalim Kızımız olursa Mavi olacak bir adı. Babası koydu ☺ Ben henüz Mavi nin yanına başka bir isim bulamadım. Belki Mavi Nil 🦋
aasenamerve YazCilegi insanların koyacakları isimlere pek karışmam ama sizinkini görünce aklıma çok önceden düşündüğüm bir isim geldi 😊 Mavi Nehir aslında Türkler için maveraünnehir olarak geçiyor özbekistanda ünlü bir bölge. Türk kavimlerinin orta asyadan Anadoluya gelmeden mola verdikleri ve müslüman ordularıyla uzun süre savaştıkları Türk destanlarında önemli bir bölge. Özbek türkleri için anlamı “bereketin ötesi” demek. Bana çok güzel gelmişti. Belki aklınızda bulunur. Sağ salim kavuşmanız dileğiyle evladınıza 😊
Alinmavi YazCilegi Bizimki de Mavi olacak belki basina Lena ekleyebiliriz. Yunan mitolojisinde ayisigi ve gunisi anlamlarina geliyor.
Senaakif Hayalim değişik guzel daha önce duymamıştım çok 🤗 Anlamı güzelse koyun bence günümüz anneleri bazen öyle isimler söylüyorki bu çocuk üniversıteye gidecek anne olucak genç kız anlamlı guzel isimler var çok farklı arayıp kötü ısım koymaktan kaçınan annelerdenım 🤗🙏
Rabia88 Hayalim Eslem ismi Kur'an da geçiyor diye okumuşsunuzdur bende çok araştırdım ama Eslem değilde Esleme diye geçiyor harf değişikliği anlam değişikliğine neden olabilir artık insanlar her duyduğu adı koyar oldu çok fazla araştırmadan 5 aydır resmen tüm isimleri ezberledik en son Miray da karar kıldık tabi degistirmezsek
YazCilegi aasenamerve Paylaşımınız beni çok ama mutlu etti 😍🙏🏻 Mavi nin anlamını ilk kez bu denli derin duyuyorum Mavi Nehir 😻👍🏻 Düşüneceğim. Çok teşekkür ederim ♥
Etkaninannesi Oğlumun ismi Etka; ikinci bebeğim kız olacak ismleri uygun olsun istiyorum☺ Erva, Elha, İkra, Asya karar veremiyorum
Alinmavi YazCilegi biz de hic duymamistik etrafta ne zamanki hamile kaldim kiz olacagi da kesinlesti bir suru mavi duydum hatta ogluna mavi koyan da oldu o yuzden Lena da gelsin istiyorum. Bir de Mavi arapca diye artik biraz daha mesafeli bakiyorum Turkce bir ismi olsun istiyorum ama Lena da turkce degil cok kararsizim 😰 Mavi kesin ama evlenmeden once koymustuk mustakbel kizimizin ismini 💓