Tazeanne07 38+5de çatı darlığı sebebiyle sezeryan dendi sizcede çok erken değil mi 37+5deyim yani çatı darsa hiç normal doğum yapılamıyor mu bide 38biraz erken değil mi ben mi kuruntu yapıyorum
Esssssss Tazeanne07 benim deneyimim yok ama bence dar dendiyse zorlama illa normal doğum diye her şey nasip. Çok yakin arkadaşım geçen sene doğum yaptı çatı muayenesi vs yapmamışlar ve normal doğuma aldılar. Çatısı darmis ve nefessizlikten neredeyse kaybediyorduk kac gün ayrı kaldı bebeginden üstüne üstlük rahmi yırtıldı ve hala sıkıntılarını çekiyor bence çok üzülme ve kafaya takma herkes normal doğum yapacak diye Bi kaide yok bence yani görünce fikrimi söylemek istedim.
3babymom Tazeanne07 sancım yoktu suni ole doğumu başlattılar açılma olmadı ilerleme olmadı bekle bekle bebek nefessiz kaldı çatı muayenesi yapıldı çatı dar kesinlikle normal olmaz dediler doktorum geldi akşam 5 de beni acil sezeryana aldj. 38+1 de bebeğim dogdu
esrasorgunn @Tazeanne07 Zaten genel olarak planlı sezeryanlarda 38.hafta içinde doğum oluyor erken değil yani.Benimde 36.haftamda çatı muayenem oldu ve çok dar olduğunu söyledi doktorum mecburi sezeryan olucam 10 günüm var nasipse ☺️Sende sağlıkla alırsın kucağına inşallah doğum şeklinin hiç bi önemi yok bence ☺️
Zuzuu86 Benim de sezeryan olmamın sebebi o maalesef suni sancı bile aldım normal yapmak istiyorum diye 1 cm bile açılmadı..hatta ben doğumdan sonra spirial taktırmaya gıttım o bile olmadı düşünün o yüzden zorlamanın bi faydası çatı darsa normal olamaz..
Tazeanne07 Ya açıkçası illa normal doğum diyip kendimi ve bebeğimi tabiki riske atmak istemiyorum hayırlısı öyleymiş demekki derim ama beni 38de olması şaşırttı çünkü sancı ağrı hiç biseyim yokken süt gelmezse diye korkuyorum