Plnpars Gebelikte covid geçirdiğim için oksapar başlandı ve ilk kutuyu raporla 9 TL ye aldım geçen hafta eczaneden 9kutu oksapar 2 kutu prilam için 234 TL aldılar detay istediğimde SGK dan çıkan kağıtta 99 TL ve gelen mesajda 99tl fark ödemesi dediği halde 234 TL talep ettiler kalanı ek fark diyor ama normal fatura kesti verdi normal gelmedi bana şikayette bulunacagim sizden de bilgi almak istedim
hilalhanim Plnpars kki ödemesi diye bir şey var devlet bir kısmını kendi ödeyip bir kısmını hastadan talep ediyor yani eczane bunu almak zorunda. Muhtemelen oksaparda eşdeğeri gibi bu gruba girdi bunu burdan değil direkt ordan öğrenmeniz daha doğru olur. Şikayet edilecek bir şey göremedim bu yüzden
Annesininportakali53 Plnpars iyi bile alıyorsunuz şikayet edilecek bir durum yok canim ben o kadar sordum sistem değişti diyorlar valla anlamış degilim raporlu olmama rağmen kutu başına 45 tl ye almaya başladım şuan 65 tl bir bakıyorum 62 bir bakıyorum 59 bir bakıyorum 60 yani hiç anlamış değilim başım agirdigi için peşinden gitmiyorum da
Plnpars hilalhanim 1 hafta önce kutu başına 9tl odedigim ilaç için 1 hafta sonra kutu başına 22 TL fark ama SGK dan çıkan fark dan daha fazlası alınıyor muayene katılım da değil bu .ilaç farkı adında ama SGK sisteminde 99 ödemeye rağmen 234 TL tahsil ediyor kalanı için fatura kesiyor .eczacılar odası ile görüştüm evrakları atın eczaneyi incelemeye alalim denildi
Baysancmre Evet kki ödemesi var ve detay istediğinizde onu belirten bir belge verilmez çünkü kağıtta yazmaz yani bunda eczanenin bir suçu yok
hilalhanim Plnpars canım SGK ödeme yazan yer dışında bu ücret elden alınır benimde bir çok kez başıma geldiği için bu bilgiyi paylaştım. Bu ilaçlarda ve bazı gruplarda böyle bir sorun var seni anladım ben
Plnpars Gizem0709 4000 Lik olması lazım .tanı ve rapor önemli dedi doktorum ona göre ödeme kıstası varmış
Gizem0709 Bir de muayene ücretleriniz varsa onlar eklenir, katkı payı da çıkar fiyat farkı haricinde. Muhtemelen bir sorun yoktur. Eczane sistemleri birdir her eczanede değişmez. Temmuzda gelen ilaç zamlarıyla birlikte çoğu ilaç parasını hastaya yansıtıyor.
Plnpars hilalhanim tamam canım teşekkür ederim ücret iadesi alırsam bilgilendireyim seni de eczacılar odası dönüş yapacak