Merhaba arkadaşlar daha önceki postlardan bilenleriniz vardır ayın 22sinde pazartesi günü kontrolüm vardı artık 40 haftayı geçmiştik doktorumuz bebegımın daha gelmeye niyeti olmadığını ancak bu şekilde suyumun azalmaya başlayacağını söyleyip tekrar çatı muayenesi yapacağını söyledi muayene sırasında 1 cm açıklığımın olduğunu salı günü sabah gel doğuma alalım seni dedi haliyle ilk olacağı için panikledim ancak benım üç dört gündür sancılarım arttı ve hareketlerim daha çok kısıtlanmıştı sancılar düzensiz olduğu için önemsemiyordum eve geldim eksiklerimi kontrol ettim uzandım hatta evimi temizledim süpürme silme lavabo falan dip köşe neyse saat 3 gibi lavaboya gittiğimde sulu pembemsi nişan geldiğini gördüm hep evde sancı çekmek istiyordum suni sancı için gözümü korkutmuşlardı çünki benım neyse yemek yedik yürüyüş yaptım eşimle uzandım akşam 8 den sonra düzensiz sancılarım arttı saatte bir gelmeye başladı derken ben gece 3 e kadar bu şekilde idare ettim ama sancılarım sıklaşınca dayanamayıp 3.30 da hastaneye gittik yatışım yapıldı ama sancılarım yeteri kadar olmadığı için serum ile sancı verdiler açıklığım 1.5 cm olmuş bu şekilde ben sabah 7 e kadar devam etti biraz yorucuydu yani aslında ben kendımı yormuşum yedi gibi baktıklarında 5 cm olduğunu söylediler idrarımı boşalttılar bir saat suni sancı işe yürüdüm ama bana nasıl ıkınma isteği geliyor anlatamam ebe ordan diyor daha degil ancak ben tutamıyorum kendımı tabi o sırada dualar ediyorum birde bana sancı verilmeye başlandıgında ben suya Meryem otunu koydum ve gerçekten işe yaradı annemler duasını yaptılar daha sonraki kontrolümde 8 cm olunduğunu benı dogumhaneye aldılar saat 9 a geliyordu doktorum bakmaya geldiğinde 9.5 cm olduğunu söyledi benı çatıya aldılar tekrar otur kalk yaptırdılar bu arada bana hala ıkınma geliyor ama kızıyorlar daha degil diye beyse ben sancıdan kendımı çok yormuşum doğum başladığında ıkınamadım çocuğum kanalda olduğunu daha çok ıkınmamı istediler o dakikalar bana sanki geçmiyordu en son benı sezeryana alın dediğimi hatırlıyorum sonrası iki saniyede gerçekleşti bir baktım karnımın üstünde sıcak bişey koydular meğer bebegımmiş benım dikişlerimi atarlarken yan tarafta oğlumu giydiriyorlardı dikişlerim benim çok ıkınmamfan degil doktorun kesi attı bebegım kanalada çok kaldığı için oksijensiz kalıcak ve sıkıntıya girecek diye çok degil 3 tane zaten 23 Ağustos 9.45 de hayatıma girdi miniğim kızlar ben hamileliğim boyunca kaynana sıkıntısı cekmiş ve nasıl doğuracağım diye stres olan biriyim ben yaptıysam herkes yapar korkmayın ve yormayın kendınızi yeter