Evet arkadaşlar güldük eğlendik 9 ayı geçirdik derkeen ikinci bebeğimin doğum hikayesini de yazmak nasip oldu. 🌻
Perşembe günü sabahtan randevum vardı gittiğimde doktor bana her gelişimden farklı olarak bebeğimin çok minyon çok küçük olduğunu söyledi. 2.600 gram olarak ölçüyorum dedi. Moralim bozuk bir sekilde eve geldim, kontrolde alttan açıklığıma da bakmıştı ve 2 cm açıklığın var demişti. Ben eve geldiğimde nişan gibi pıhtı geldi ama alttan muayene ettiği için geldiğini düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Akşam saat 7 gibi yemeğimizi yedik yemek yerken de eşime belki bugun sancılarım başlar diyordum ama pek umudum da yoktu açıkçası zaten bebeğin kilosuna takilmistim eşim de kadın dogumcu arkadaşını aradı ve durumu anlatti, gelelim muayene et dedi. Geldik alttan muayene etti doktor ve 4 cm açıklığın var yatış yapalım dedi, ben eve gitmek ve sancilar başladığında gelmek istedim. Eve gittim eşimle masterchef izledik pilates topunda zipladim çerez yedik falan derken birden pıt diye bir ses duydum bu arada bu süre icinde 10dk da bir gelen sancılarım var ama hafif düzeyde ben de adet yerini bulsun diye nefes egzersizi falan yapıyorum😄😄 neyse bu pıt sesinden sonra ayağa kalktığım gibi hafif hafif suyum geldi ve sancilar kendini hissettirmeye başladı 5 dk da 1 e düştü bu sırada saat 2 olmuştu. Eşim de birden panik oldu e çok iyiydin noldu diye hadi gidelim dedim annemi aldık çantaları arabaya koyduk hastaneye gittiğimiz zaman saat 2.45 olmuştu. Eşim tekerlekli sandalyeyi kaptığı gibi beni oturtup fiuuuuvvv diye doğum bölümüne götürdü hastanede in cin top oynuyor acilden girmedik bu arada direkt poliklinikten girdik. Kapıyı vuruyor eşim hadi artık falan diye bi tane asistan doktor geldi hemen koluma girdi hadi açıklığa bakiyoruz dedi çatala oturdum 8 cm açıklığın var nstye bağlanacaksin dedi. Nst ye gittim yarım saat kadar nst çekildi saat 3.30 olmuştu ben çocuğun kafasının baskı yaptığını fark ettim ıkınmadan duramıyorum gelin dedim baktılar ve hoop çatala aldılar. Çatalda sadece 1 kez çok güçlü bir şekilde ıkındım ve bebeğin çıkışını resmen hissettim. Kafası çıktı sonr ikinma dediler ve balık gibi kaydı gitti. o an tüm sancım kesildi sonra bebeğin eşini çıkartıp içimi temizlediler. 2 tane dikişim var çünkü doğum masasina giderken rahatlamak için ıkindim sanırım o zaman olmuş. Dikişim yapılırken hissetmedim ipin geçtiğini falan hissettim de acı yoktu çünkü uyuşturdular ve bebeğimi yanıma verdiler doktor tutturdu mememi ve çocuğumu emzirtti 1 saat kadar sonra giydirip çıktık odamıza geçtik. 2.600 Gr denen çocuğum 3.570 Gr doğdu. Benim ilk bebeğim de bu şekilde olmuştu ama ikincide işler daha da hızlı oldu diyebilirim ne ara sancım sıklaştı ne ara ıkınma hissi geldi yani bu süre çok kısaydı ama sancılar aynı şekilde etkili tabi ki. Ben çok memnun kaldım doğumdan da devlet hastanesinden de, siz güzel davranirsaniz size yardimci olmak için onlar da uğraşıyor. 🙂