Merhaba kızlar, hikayemi yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım, belki birilerine bir nebze faydam olur diye yazmaya karar verdim. Doğumu memleketim olan Kayseri’de Dünyam Hastanesinde yaptım. 36.haftamda oradan bir doktor önerdiler, sırf doktor normal soğumu destekliyor diye onu tercih ettim. 36.haftamın sonlarına doğru sancıyla birlikte gittim, doktorla da ilk o gün tanıştım. Sancım olduğu için alttan bakmak istedi. Erken doğum olabileceğini söyleyip bakmasını istemedim. Sancıdan dolayı riske atmamak adına bakması gerektiği konusunda ısrar edince kabul ettim. Alttan baktı ve 1 cm açıklık olduğunu, bebeğin kanalda olduğunu, çatımın müsait olduğunu ve doğumumu normal doğum olarak takip edeceğini söyledi. Bir kaç gün dinlen, kendini yorma, bebek 37.haftayı görsün dedi ve dediği gibi de oldu. 37+1′ de suyum geldi, 15.00 gibi hastaneye gittim, yatış verildi, 9 saat suni sancı verildi. Suni sancı önceleri abartıldığı gbi asla değil, 9 saat suni sancı aldım ama hiç sancım olmadı. Hatta var olan sancım bile kayboldu, o yüzden açıklığım olmadı. Ara ara kontrole geldiler, bebek kanalda, rahim şişirilmiş balon gbi normal doğuma çok elverişli ama açıklık balonun ağzı gbi olduğu için normal doğum olmaz, 9 saat açılman olmadı, bebek nstde strese girdi, suyu azaldı, mecburen sezaryen yapacağız dediler. Öncesinde çok direttim ama bebeğimin sağlığı söz konusu olunca kabul etmek zorunda kaldım. Daha önce sezaryen hakkında bilgim yoktu, bu yüzden olmalı ki titreyerek girdim doğuma, tansiyon ve nabız yükseldi. Gece 00.30′da doğuma girdim, 10 dk sonra bebeği odaya çıkarıp eşime teslim etmişler, ben çıktığımda 1.30′du. Sezaryenden korktuğum içim genel anestezi istedim, uyandığımda odadaydım. Başımda bir kaç kişi vardı, her kafadan bir ses geliyordu, baş ağrısından ben anlamıyor ve kimseyi göremiyordum. Doğum öncesi sondayı taktılar, abartılacak bir ağrısı yok. İdrar yolu enfeksiyonu olunca idrar yaparken vajinanın sızlaması gibi bir ağrısı vardı. Doğum sonrası kum torbasını koyduklarında dünyanın yükü üzerinizde gbi oluyor ama 5 dk içinde ona da alışıyorsunuz. 7 saat sonra çorba ve lohusa şerbeti vrdiler, onu yiyip yürümemi istediler. İlk yürümede ayağa kalkarken hafif bir baş dönmesi oluyor, sonrasında bir iki adım atınca devamı geliyor. Sizlere tavsiyem yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Hastanede 2 gece kaldım, o 2 gece boyunca sürekli ağrı kesici, serum, iğne veriyorlar. Onların etkisiyle ağrı hafifliyor, ihmal etmeyin, zorlayın kendinizi yürüyün. Tuvaleti rahat yaoıp, gazı çıkarabiliyorsunuz. Aksi taktirde 3.gün daha kötü oluyorsunuz. Ben yeterince yürümediğim için sonrasında 10 gün ağrı çektim, iki büklüm yürüdüm. Bir de dikişlerinizi nemli tutmayın, sürekli havalandırın. Benimkine su kaçtığı için enfeksiyon kapmış, bir gün ateşim çıktı, sıtma tuttu, pansuman ve antibiyotik verildi, onları kullandım, o şekilde kendime geldim. Halen ara ara ağrılarım mevcut.
Hastane için en 2 tane lohusa takımı götürün, kan vs.oluyor. Hasta bezi çok önemli, kanamalarınız fazla olacağı için en büyük kurtarıcınız oluyor. Bebiş için bir kaç kıyafet şart, ishal oluyor, dışına taşıyor, kusuyor, sürekli değiştiriyorsunuz. Emzik ve biberon götürmeyi unutmayın, ikisi de kurtarıcı oluyor. Ağrılardan bebişi emziremiyorsunuz, süt de gelmiyor, mecburen mama veriyorsunuz.
Rabbim herkese hayırlı, sağlıklı, sıhhatli bebişler nasip etsin. Sorularınız varsa cevaplayabilirim 🙂