Merhaba kızlarrr sonunda bende doğurdum. Bilen bilir 25 Ağustos perşembe sezaryen doğum yapacaktım alerjim vardı korkuyordum mide bulantısından baş dönmesinden doğum sonrası baş ağrısından hepsinden korkuyordum. Ben sezaryen günü aldığım da içimden dua etmiştim eğer sezaryen benim için hayırlı değilse sezaryen günüm gelmeden sancım tutsun diye. Velhasıl ben evimin yanında ki özel hastanede takip ediliyordum. Bu arada eşim de ben de hemşireyiz. Doğum için eşim kendi çalıştığı hastanede yapmamı istedi kadın doğum doktoru da orada ki arkadaşımdı. Aradım tamam alırım sezaryene gel dedi. (Devlette doğurmaya karar vermenin sebebi biz kendi hastanelerimiz de özel hastanelerden daha konforlu muayene ve tedavi oluyoruz) neyse 25 Ağustos perşembe sabah 8:30 da sezaryeni netleştirdik. Bir gün önce çarşamba gidip kan tahlillerimi anestezi onaylarımı yaptırdım nst ye girdim sancım çıktı. Doktorum sen bu sancılarla sabahı görecekmisin diyip güldü bende dedim 33.haftadan beri hep sancı çıkıyor korkma alıştım ben dedim. Demez olsaydım. Eşimle ve arkadaşı ile çarşıya gittik son hastane odası süslerini filan aldık. Dedim son kez dışarı da kahve içelim fotoğraf çekilelim çocuk doğunca uzum süre çıkarmayacağım dedim. Neyse güzel güzel kahve içtik. Eve geldik annelerimiz yemek yapıyordu. Ben kıvranıyorum evde tabi. Eşimde nöbet çıkışıydı o yemek pişene kadar biraz uyuyayım dedi. Tabi bizimkiler bende tuhaflık olduğunu fark ettiler. Ben dedim bağırsaklarım dışarı çıkacak gibi dedim. Hepsi hadi hastaneye filan dedi. Dedim yok ben yarın ki sezaryen korkumdan böyle yapıyorum dedim. Neyse bunlar zar zor beni evimin orada ki takipli olduğum özel hastaneye götürdü. Doğumhaneye girdik alttan muayene nst filan. Hemşire dedi 4 cm açıklığın var sancıların çok yüksek doğum başlamış seni gönderemem doktorunu arıyorum dedi. Eşimi uyandırdılar geldi eşim. Sabah 4 e kadar sancı çektim açılma sadece bir buçuk santim ilerledi. Bebeğin nabızları düşmeye başladı. Hemen doktorları aradılar anestezi doktoru ve Kadın doğum doktorum geldi 15 dakika bile sürmedi gelmeleri. 10 dakika da giydirdiler sedyeye beni koydukları gibi ameliyathaneye çıkardılar. Tabi ben deli gibi korkuyorum ama eşim annem ağladığımı görmesin diye kendimi tutuyorum ağlamamak için. Her şey o kadar hızlıydı ki size anlatamam. Anestezi doktoru eşimle çok yakın. O bana çok destek oldu. Biliyordu zaten ne kadar korkak olduğumu. Sedye de düz oturdum çenemi göğsüme dayadım. Hemşire omuzlarımdan bastırdı. Çok çok net söyleyeceğim şey şu ki spinal o kadar ağrısız bir şey ki o kadar ince bir şey giriyor ki yemin ederim gram acı hissetmiyorsunuz. Gelelim hassas tarafa. Panik olduğum için bana korkunç geldi ama asla korkulacak bir şey yoktu ortada. Evet het şeyi hissediyorsunuz size yalan söylemeyeceğim ama sıfır sıfır acı. Ben sonda taktıklarını bile hissettim ama hiç acı yok sanki vücudunuzla aranızda bir mesafe var. Bu arada ben uyuşurken de çok korktum vücudunuz ilk yanıyor sonra karıncalanıyor. Ama işte hepsi benim suçum korkulacak hiç bir şey yoktu ben her vücudumda bir şey hissettiğim de salak salak korktum. Neyse beni yatırdılar önümü kapattılar sağolsun anestezi doktorumuz elimi bir dakika bırakmadı bende bir dakika bile susmadım Cemil hocam elimi bırakma Cemil hocam nabzım mı yükseldi satürasyonum mu düştü hiç susmadım ay benim başım döndü ay benim midem bulandı ortalığı yıktım. İşin komik tarafı sakinleştirici yaptıkları halde susmuyorum Cemil hoca diyor yuh hala susmadın diyor halbuki ortada telaşlanacağım hiç bir şey yok zaten her şey hazır bekliyor kötü bir şey olsa hemen müdahale edecekler en Güvenli yerdeyim benim şımarıklığım işte. Neyse çekiştirmeler filan derken pat bir ağlama sesi. Herkes çok etkilendik filan demiş o am her şeyi unuttuk demişti. Bende o olmadı. Hiç bir şey hissetmedim neyse gelip gösterdiler yanağıma dayadılar ben hala şoktayım. Bebeği alıp gittiler babaya vermeye bende temizleyip diktiler ama benim sezaryenim o kadar hızlı geçti ki kızlar bağırdım filan ama yemin ederim göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Neyse her şey bitti servise indirdiler. Çok çabuk uyuşukluğum geçti ağırlarım başladı. Tüm ilaçları reddiyorum benim parol dışı her şeye alerjim var diye. Hemşireler telaşlı diyorlar bak parol asla işe yaramayacak filan. İnat ettim ağrı kesici almadım ama kızlar yok böyle bir ağrı. Sen misin ağrı kesici almayan öldüm öldüm dirildim. Doktorum geldi. Dedi andolan yapalım o kolay kolay alerji yapmaz dedi ikna oldum yapıldım biraz rahatladım. İlk kalkış benim içim çok korkunçtu çünkü taaa bir gün önce avm de kahve içtiğimle duruyordum. Normal doğum sancıları çektim saatlerce üstüne sezaryen beni bitirdi adım atacak gücüm yoktu. Evet ilk kalkış berbat kötü. Ama herkes doğru söylemiş sadece yürüdükçe açılıyorsunuz. Bebeğime zamanla alıştım hastanede. Belki de ağrılardan yorgunluktan farkında değildim hiç bir şeyin. Şuan evdeyiz kızlar yok böyle bir sevgi asla kimse ile paylaşamıyorum efsane bir duygu sevgi gerçekten çektiğin her acıya değiyor. Bu arada evet mide bulantım oldu sezaryen de ama hiç korkulacak bir mide bulantısı değildi. Ben doğum sonrasında bir şey yiyip içemedim nescafe su içiremediler. Bu sebeple üç gün evde öyle bir boyun baş ağrım oldu ki hayatımda böyle bir ağrı yaşamamıştım. Siz siz olun kussanız bile nescafe bol su tüketin. Bu arada nst de bebek nabızları düşerse sezaryen i düşünün benim bebeğim mosmor doğdu iyi ki apar topar doktorumu aratıp sezaryene karar vermişim. İnatlaşmayın bazen normal doğuracağım diye. Bebeğimizin sağlığı her şeyden daha değerli. Önerilerim
-lansinoh göğüs kremi
-Philips göğüs kalkanı resmen kurtarıcılarım oldu
-humana almayı asla unutmayın kesinlikle süt yapıyor istikrarlı ve inanarak için.
-sütünüz gelmeyecek ama siz inat edeceksiniz 4 gün bebeğim ve benim ısrarımla sütümü getirttik. Yeri geldi sabaha kadar boş göğsü emzirdim bebeğime. O çektikçe gün gün doldu göğsüm asla pes etmek yok şuan çok şükür emiyor.
-İlk gün cırt cırtlı hasta bezi getirdi eşim. İkinci gün depend kullandım hatta bir haftadır evde de ped e geçmedim hep depend kullandım kan hiç bir yere sızmadı.
-kesinlikle yanınıza uzun çorap ve battaniye alın sezaryen olacaklar. Elbise gecelik asla giyemedim afedersiniz götüm donuyordu hep uzun şeyler giydim.
-emzirme sütyeni resmen kurtarıcım oldu iyi ki bol bol almışım çok kolay kullanılışı.
-bu arada sütüm gelmediğinde enjektör ile mama verdik kesinlikle biberon kullandırmadılar. Sarılık olmadık çok şükür.
-kızlar korse çok önemli. Doğumdan çıktım resmen göbeğim hiç doğum yapmamış gibiydi. Ben 3 gün bekleyip korse kullandım yavaş yavaş inmeye başladı.
Şimdilik bunlar yazacaklarım merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim