Sonunda bankada yazmak nasip oldu kizlar 37 haftalıktan itibaren doğumu beklemeye başladık bu arada hem özele hemde devlete gidiyordum biraz kilolu bebek yediklerini dikkat et denildi hatta birisi direk suni sancı verelim dedi ben beklemeyi tercih ettim günlük 1 2 saat yürüdüm merdiven inip çıktım 38 haftada gittiğimde kanala inmişti bebeğim acilmada olmuştu sonra kasıkta batmalarim arttı o hafta yürürken bile ama yürümeyi kesmedim 39+3 günlüktük normal doğum istediğim için her geçen gün bebek kilo alıyor ve doguramicam korkusuyla 2 saati geçkin tempolu yürüdük eşimle merdiven inip çıktım 5 10 dk sıcak suda bekledim 20 dk sonrasında hafif karnım ağrımaya başladı ama yalancı sancimi değil mi emin olamadim sürekli lavabo ihtiyacım oldu geçecek mi sancı geçmeyecek mi diye gece 4 e kadar uyuyamadım sonra pıt diye bir ses geldi suyum patladı hastaneye gittiğimizde açılma az ama doğum başlamış su gittiği için dediler ve suni sancı da verdiler 9 10 gibi 5 cm açılma vardı bu süreçte sancı geldikçe nefes egzersizleri yaptım nstden sonra sürekli ılık duş aldım sancıları gerçekten hafifletiyor 12 gibi artık dayanamayacak hale geldim ebeleri çağırdık ve artık her sancida ikin dediler bebeğim biraz kilolu olduğu için ebe karnimdan ittirerek destek verdi ama o an sancidan ve ikinmaktan sanki insanın acı hissi azalıyor 7 8 ikinmada oğlum doğdu çok şükür 1 saate yakın dikiş atıldı ama hissetmedim fazla uyusturun dedim hastane sürecinde sadece sancı çekmek zormuş doğum anı bi kargaşalıkla hemen geçiyor ve çok acı vermiyor dikişte öyle ama sanci sürecinde de ne olursa olsun nefes egzersizi yapın ebeler nstde bebeğin kalp atışı hiç düşmedi çok güzel karşıladın dediler bu arada doğumu şehir Hastanesi’nde yaptim ve çok memnun kaldım
Allah tüm bebek bekleyen annelere bebeklerine sağlıkla kavuşacağı kolay doğumlar nasip etsin 😌