Öncelikle herkese kendi doğumdan daha daha kolay doğum diliyorum🙏🏽
Bir bebek hemşiresi olarak defalarca sezeryan normal doğum her türlüsünü görmüş biri olarak kolay zor demeden normal doğum yapabildim. açıkçası kendime inanmıyordum hep diyordum normal doğrurum diye ama 39 + 6 ya kadar durduk baktım gelmeyecek daha fazla devam etmemek adına sezeryana da meyilliydim.
iki hafta önce 39.haftamda kontrole gittim ne açıklık ne bir kanala inme hiçbiri yok bir de muayene esnasında hafif kendimi kastığımı hissettim sonra dedim ki bunu bile yapamıyorum normal doğum nasıl Yapacağım ne yürüyüş adamakıllı yaptım, ne squat yaptım ne adaçayı ne hurma hiçbir şey doğuma dair yardımcı olacak bir şey yapmadım doktorda 40. haftada gel muayene edelim hala açıklığın yoksa propess yerleştirip başlatalım dedi. Açıkçası 40. haftada müdahaleyle bebeğin strese girmesini istemedim düşündüm taşındım iki gün sonra doktora mesaj attım dedim ki Salı veya çarşamba bakalım duruma göre sezeryan yapalım perşembeyi yani 40. haftayı beklemeyelim, birde o kadar sancı çekip doğuramazsam bide sezeryan kısmı var, yemedi.🫠O da kararı bana bıraktı Salı gel bir bakalım duruma göre çarşambaya planlarız dedi.
Salı günü gittim muayene oldum iki santim açıklığın var dedi ne yapalım dedi biliyorsunki sezeryan işime gelir ama istersen deneyelim dedi ben de madem iki santim açıklığım var bunuda hiç duymadım acaba Gelirse kolay gelir belki diye iyi dedim, o da dediki gece gel acilden yatışını yapalım, propess Yerleştirip takip edelim öğleden sonraya kadar baktık güzel ilerlemiyor sezeryan yaparız dedi.
Gece iki gibi yatışım yapıldı propess yerleştirildi sonrasında sabaha karşı hafif hafif ağrılarım oldu. Nst de 60-70lerde gösteriyordu, ağrı eşiğim yüksektir dayanılmayacak ağrılar değildi, ama ağrı ağrıydı yani herkes soruyor bu ağrılar doğum belirtisi mi diye ya 2 cm iken bu ağrılar üff diyorum yani doğum aprıları gerçekten bambaşka bir şeymiş, anlaşılıyormuş yani
Sabah 8de dr geldi muayene etti 2-3 cm açılmam varmış. Kendi kendime dedim 5 saattir ağrım oluyor hala ilerleme yok bi canım sıkılmadı değil, ben kendi kendime öğleden sonraki sezeryanımı düşünmeye başladım 😂
Saat 9 gibi epiduralim takıldı, hep korkardım epiduralden takılışını çok izlediğim için ama damar yolundan daha bile kolaydı sevdiğim doktorlardan biri taktı sağolsun çok rahat oldu. ama ilacımı başlamadılar, 1 saatlik yükleme yaptılar o çok iyi geldi bende biraz uyumuşum gerçektende 1 saat sonra ağrılarım tekrar başladı. Artık ilaca başladık. Propesimi dr çıkarmıştı8 de, saat 10 da da çeyrek cytotec diye bir ilaç uygulandı. Lavman yapıldı ama ben tabiki sezeryana dönerim diye bişey yemiyorum hala 😂
Cytoteği uygulayan ebe de açıklığımın hala aynı olduğunu söyleyince ümitlerim baya bi söndü tabi 😂
11 buçuk -12 gibi tekrar dr geldi suyumu açtı 4-5 cm olduğumu söyledi. Epiduralden baya uyuşuktum o yüzden muayeneyi hissetmedim bile suyu patlatğını o çubuğu bile hissetmedim 🥺
Saat 2de nçbetçi doktor ve bölümün deneyimli ebelerinden bi arkadaşım geldi doktor muayene ettive tam açık olduğumu söyledi ben tabi şok. Doktora haber verin dedi, beni heyecan sardı. Bütün aile kapıda gözler endişeli ben stresli.
Ebe arkadaşım epiduralimi kapadı ve başldı beni yatakta ıkındırmaya. Tabi bilmiyorum ıkınmayı ve epidural kesildiği için artık ağrılarımı baba hissediyordum yani. Ikınmak nedir derseniz arkadaşlar bildiğiniz afedersiniz ama büyük tuvaleti yapmaya çalışmak. Tamamen bundan ibaret. Hep tuvaletimi yaparım diye korkuyordum o yüzden rahat olamam diyordum baktım ıkınamadığımo sçylüyor zaten dedim odada iki kişiyiz dedim kendime yap tuvaletini ıkın. Ikındıkça baktım çok güzel diye beni gaza getiriyor dedim yaptım mı tuvaletimi oda dedi ki hayır çok güzel ıkındın. O gazla ben yarım saat yatakta birazı yatak başında squatla ıkındım. Bebeğin başı anca indi aşağıya.
14:45 gibi doğumhaneye geçtik çatalda da bi 6-7 defa güçlü ıkındım ama canımdan Canım gitti ama herkes çok güzel ıkındığımı çok güzel doğurduğumu söylüyor tabi çalıştığım hastanede doğurunca doğumun bayağı bir kalabalık oldu😂
Doktorum epizyo belki açabiliriz demişti Önceki muayenelerde ben de okay testinin nasıl atıldığını bildiğim için çok korkuyordum doğum anında nasıl bunu hissetmezler diye düşünüp duruyordum. Ama çatala çıkınca bir iğne yaptığını hissettim sanırım o iğne hissetmememi sağladı.
Velhasıl Saat 15:03 te ufak bir epizyo ve Biraz da oğlumun yırtmasıyla bebegimi kucağıma aldım o an bütün hücrelerimin boşaldığını hissettim ve derin bir oh çektim sanki benim bebeğim değilmiş gibi çok garip duygular hissettim belki mesleki deformasyon ama şu an birinci haftamdayım bebeğim yanımda ve böyle bir Bağ hiç hissetmemiştim Binlerce bebek gördüm baktım ama kendi bebeğim inanılmaz farklı bakmalara doyamıyorum Allah isteyen herkese nasip etsin🙏🏽
doğum sonrası da 1 2 gün alt dikişlerim hafif ağrıdı ama yatak içinde Bebeğimin altını değiştirecek kadar bağdaş falan kurabiliyordum şu an çok çok iyiyim. Sanırım Buda normal doğumun faydası🤭🥹
Şu an baktımda bayağı bir uzun hikaye olmuş normalde ben bile okumazdım böyle bir hikaye ama siz bilirsiniz😂😂