Aleyna0 Merhaba güzel gebişler buralarda yeniyim 8+5 haftalık hamileyim ama su içme gibi bir alışkanlığım hamile kalmadan öncede yoktu su hiç içmiyorum acaba benim gibi su içmeyen anneler var mı ne yapmam gerekir bu durum bebeği etkiler mi ?
Soruyorumm Aleyna0 su kesinlikle içmek şart bebeğinizin suyu az olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilirsin böbreklerde sorun cıkabilir en az iki litre su başka sıvıları sayma meyve suyu falan
-MinikveAnnesi- Aleyna0 bende icemiyordum hep unutuyordum hamileligimi öğrendikten sonra kendimi yavaş yavaş alıştırmaya başladım en fazla su içmenin yolu şişelerle içmek 5 6 tane 500 ml lik şişem var doldurup doldurup içiyorum gün sonunda hiç su içmeyen ben farkında bile olmadan 2 2.5 lt den fazla su içmeye başladım
AyFatma Aleyna0 bol bol su için derim bende de su içme alışkanlığı yoktu ve su içmeyi seven biri değilim ama hamilekte geç idrar yolu enfeksiyonundan korunmak. Hem vucutu nemlendirmek hem bebek kasılmaları için iyi yani bebeğin içinde kendin içinde içmelisin. 1 litrelik şişeler kullan bardakta içmek zor oluyorsa en az 2.5 litre içmelisin
Biromur Aleyna0 Bende hamile kalmadan önce içemezdim 38+0 olduk hala adam akıllı su içemiyorum midem almıyor resmen soğuk suyla 3 bardak içebiliyorum gün içinde
Papatyaa_01 Bende 8.haftadayım içemiyorum malesef karnım çok şiş gibi su içince midem bulanacak gibi günde iki üç bardak anca içiyorum heralde 🙄
Cubukmakarna Bende su içmeyi sevmem. İlk bebeğimde zorla 1-1,5 lt içiyordum. Doktorum başka türlü sıvı almaya çalış dedi. Çok şükür sıkıntı yaşamadık. Şimdi yine hamileyim yine günde 2 bardak anca:(
teacherozlem Aleyna0 etkiler tabi bir şişeniz olsun onu ölçü alın günde en az üç litre içmeye çalışın
Aylin355 Aleyna0 Ay ilk aylarda bulantı varsa içmek çok zor, su bile kokuyordu bana ama 12.haftadna sonra geçti şimdi bende zorlayarak içiyorum bebiş için önemli
Zehraburan Tuzlu veya tatlı şeyler sayesinde alıştım bende suya şimdi tuzluya ve tatlıya ihtiyaç duymadan üç litre su içiyorum günde
Dilenkk Aleyna0 ayni durumdaydim herkes su iç su iç diyordu ama hem alışkanlığım yoktu hem de aklıma gelmiyordu su icmek. Ama yavaş yavaş arttırdım. Günde bir bardak içiyorsam 3 bardak içmeye çalıştım. Zamanla arttı. Bebek icin çok önemli olmasa zorlamazdim kendimi ama bebeklerimiz için her şey:)
Kara77 Aleyna0 su çok önemli içmelisiniz bence. Normal zamanda da hamile iken 2 katı hatta kendinizi zorlayın biraz unutursanız uygulamalar var ben öyle bardak bardak içmiyorum küçük sislerle daha rahat oluyor