Sare_arslann Merhaba hanımlar ben şuanda 10 hafta 3 günlük hamileyim bugün kontrolümüz vardı doktor bebeğin çok sağlıklı olduğunu söyledi herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi ama 3 hafta sonra ikili tarama testi yapacağını söyledi sizce yaptırmalı mıyım?
pheobebuffay Sare_arslann ben yaptırdım ama isteğe bağlı tabiki bir de insan bir şeyler varsa belki hazırlıklı olmak istiyor sorumluluk daha da artıyor ama ne çıkarsa çıksın dedikleri %100 net değil sadece bir olasılıktan bahsediyorlar
Mucizem_00 Sare_arslann valla yaptırmadm aldırmıcaksan gerek yok cnlu detaylıda zaten bakıyorlar ayrıntılı sen bilirsin canım zaten dogruluk payı da yok
Portakalcicegi Sare_arslann ben yaptırmadim zaten kesin bir sonuç vermiyor sadece riski belirliyor kii yüksek risk olup sapasağlam veya hiç riski olmayıp malesef downlu olan çok çok bebiş varmış doktorumda aynılarını söylemişti eğer aldırmayacaksan hiç kafanı kurcalamasin demişti. Zaten benim ikiz hani Allah korusun risk yüksek bile olsa hangisinde olduğunu bilmek güç olacaktı. Ayrica detaylı ultrasonda burnuna ense kalınlığına hepsine bakıyorlar orada bile burnu ensesi normal gözüküp yine de sorun olan bebisler olma ihtimali oluyormuş.
1erkekkannesiiii Sare_arslann bebek tabiki sağlıklı görünür ultrasonda. İkili testte kan veriyorsunuz ve kalıtsal genetik tüm hastalıklarını öğreniyorsunuz bunları ultrasonda öğrenmeniz mümkün değil. Bence yaptırın ben yaptırdım zararı yok aksine sağlıklı olduğunu öğrenince rahatlarsınız
Sare_arslann Yanii tabii ki aldırmam onu verende Allah sonuçta oda evlat oda insan asla öyle birşey yapamam…
Minigim38 Ben yaptırdım ikili testin dogruluk payı 3 lü ve 4lü ye gore daha yüksekmiş. Benim gittiğim hastanede ayrıntılı ultrasyona girerken 2li yada 3 lu test sonucu istemislerdi.
1erkekkannesiiii Sare_arslann canım bazı hastalıklar var bebek doğsa bile cok yaşamıyor o hastalık olunca. Bilsen daha iyi değil mi? Allah korusun bisey varsa da bilirsin bilim sonuçta. Olumsuz şeyler yaşayanların çoğu ya iyi hastaneye ya da iyi makinaya denk gelmiyor. İlle de yaptırmam aldırmam da diyebilirsiniz ama en azından ne olduğunu bilirsiniz. Kuzenim de yaptırmadı inanmadı reddedi çocuğu sağlıklı doğdu su an 6 yaşında hala konuşamıyor Allah korusun yani yaptırın cok külfetli bisey değil ultrason ve 1 tüp kan alt tarafı
Minigim38 Sare_arslann sanmam cogu kişi yaptırmamis. Ben risk varsa önceden belki önlem alabilirim diye yaptırmıştım
06mesure Sare_arslann ben de bugün yaptırdım çok şükür herhangi bir sorun yok allahın izniyle sizde de bişey çıkmaz
Ensinacar Sare_arslann bende 11 haftalıkken gitmiştim isteğe bağlı yaptiemadik biz bazı arkadaşların dediği gbi aldiricaksan yaptır aldirmicaksan yaptırma ne olursa olsun bizlere de danışmıssın ama bizlere göre de karar verme nasip istersen canm bende yaptirmadim
yasminnnnnnn Sare_arslann bende yaptırdım yapılması gerekiyor diye dusunenlerdenim doğruluk payı yok demek yanlış zaten risk belirliyor sonrasında detaylı da sorun çıkarsa ilk ikili test sonucu istenecek sizden
1erkekkannesiiii yasminnnnnnn aynen öyle. Risk oranı belirleniyor zaten ufak risk bile varsa üçlü test isteniyor o da çıkarsa dörtlü test tamamen net olana kadar testler yapılıyor. Valla bilimi reddeden insanlar yüzünden çocuklar heba oluyor yazık. Ben ikiliye girdim doktor isteseydi her türlüsüne girerdim yeter ki bebeklerimiz iyi olsun kessinler beni razıyım 😁
yasminnnnnnn Sare_arslann bir arkadasim yaptırmadı çocuk 5 yaşına gelince otizm olduğu ortaya çıktı herşeye karşıydı şimdi ölene kadar onun vicdan azabı ve bence kul hakkı ile sınanacak çünkü erken teşhis ile daha iyi hale gelen otizm biliyorum hemsireyim.
yasminnnnnnn 1erkekkannesiiii aynen öyle canım ya gerçekten bı kan sonuçta ne olacak sonuçta kötü çıksa sınavımız diyecez hazırlıklı olacaz çok zor bı karar olmamasi gerek 🤦🏻♀️
Dilan27 yasminnnnnnn hem ikili hem de detaylı yaptırdım içimde bı şüphe olsun istemedim açıkçası ama ikinci bı gebeliğimde ikili yaptırmam herhalde detaylı yeterli olur diye düşünüyorum