SemaArin KIZLAR 17+2 HAFTALIK HAMİLEYİM BUGÜN ACİLE GİTTİM KASIK AĞRIM VAR İLK ÖNCE KARINDAN BAKTI BEBEGE DAHA SONRA RAHİM AĞZI UZUNLUĞU İÇİN ALTTAN BAKTI ULTRASON LA RAHİM AĞZINİ GÖREMİYORUM DİYE İKİ PARMAĞINI SOKUP BAKTI SİZCE BİR ZARARI OLURMU KORKTUM AÇIKÇASI?
Esra33-34 SemaArin canım korkutmak ıstemem tabi ama elle nıye bakmış açıklık varmı yokmu çatı Muayanesinde elle bakıyolar hamılelıkte en son büyük haftalarda yanı dogum yaklasırken. Şaşırdım bende. İlk kez duydum
caglaolmeZ SemaArin canım korkma bana da aynı muayneyi şehir Hastanesi’nde yaptılar ve rahim uzunluğu çok önemli bir durum hiç birşey olmaz Allah’ın izniyle. Herkes alttan baktı deyince bır şoklara girmiş vajina ve rahim AP ayrı yerler. Sende korkma o haftalar da bana hep baktılar serklajlik bir durumum var mı diye hatta o şekilde muayne ettikleri için aklın rahat olsun karından ultrason yaniltabiliyor en net vajinal muayne. Ayrıca vajinal muayne sakincaliysa kimse ilişkiye de girmesin insanları da korkutmayin.
ays-e SemaArin 17.haftamda suyum geldiğini sandığım için gece acilde ebe tarafından elle muayene edildim korkmayın önerilmese de sıkıntı yaratmıyor ama vajinal ve karından muayene dışında acil durum olmadıkça müdahale ettirmeyin. Her kontrolde rahim ağzı uzunluğu ölçümümde sıkıntı olunca karından muayene dışında vajinal muayene olmuş biri olaraktan yorumluyorum 🙏🏻
Esra33-34 SemaArin o alttan kamerayla bakılır ultrasondanda ölçümü o şekil söylenir. Elle ölçüm yapıp söyleyemez
Melson20 Hala boyle dusunen var mi 😝 Hic bir sorun teskil etmez, gayet dogal alttan bakilabilir. Alttan bakildi diye bebegin dusmez, kendini stress etme 👍 El ile neden bakti bilmiyorum ona yorum yapamiyacagim.
Esra33-34 caglaolmeZ vajınal Muayaneye kamerayla girdiğine rahim uzunluguna bakılmasına burda kımse şaşırmadı zaten. Elle alttan neden bakmış cok erken haftası bunu kameraylada ölçebılır ona şaşırdık canım. Yoksa bana 7 ayıma kadae rahım uzunluguma alttam bakıldı zaten
caglaolmeZ Esra33-34 yumuşama var mı diye bakiliyor elle de ölçülüyor. Sıkıntılı bır hamilelik geçirdiğim için biliyorum sorun da olmuyor.
Esra33-34 caglaolmeZ ben ilk kez duydum ıkıncı hamılelıgım bu yumusama 17 hafta cok erken canım. Ve serklajlı oldugum halde ultrasondan hunılesme gördü yumusamayı gördü. Alttan kameraylada rahmımın kısaldıgını ölçtü. Ona şaşırdım ne diyim nadir olabılıyormu bu durumlar bılmıyorum