Zey1411 Kızlar merhaba benım TSH degerım 4.98 çıktı saglık ocağında sınır ıcınde oldugunu ama ozeldekı doktorum ıse yüksek olduğunu soyledı Dahiliyeye görünmemi soyledı aranızda böyle yüksek olup sorun yaşamayan var mı siz neler yaptınız
Nilssu Zey1411 yüksekmiş canım dahiliyeye görün ben 39+1im hamileliğimin 7. Haftasından beri tiroid ilacı kullanıyorum hormonların düzene girmesi adına çok önemli bebeğin gelişimi için tsh değerlerinin normal olması 💝
femme Zey1411 yuksek bı deger 2,5 altında olması lazım ilaça başlamalısın bunun ıcın dahılıyeye randevu alman lazım ılaça başlayınca 1 aya kalmadan normale dusuyor
RehoGelin Zey1411 canım normal hayata göre değerin normal sınırda ama gebelikte 2.5 gibi Bi değer istiyorlar
Hadya Zey1411 Benim 10 un ustundeydi tsh,hamilelik hormonu ile beraber yukselmesi normalmis.Duzenli ilac kullaniyorum ve her ay kan veriyorum,takip edildikten ve kontrol altina alindiktan sonra bi tehlikesi yok bebek icin merak etme.
Zey1411 Nilssu bende suan 7+4 üm yarın dahiliyeye görünüp herhalde başlıycam sizde ve bebegınızde herhangı bir sorun yok dimi bide değeriniz kaçtı
Nilssu Zey1411 çok anımsayamadım çok hareketliydi benim tiroid değerlerim dozuna göre ilaç veriyor ilk 25 mg ile başladık şuan 75mg kullanıyorum canım. Hiç bi sorun yok her ay düzenli olarak dahiliye doktoruma görünüyorum değerler kontrol altına giriyor zaten ilaç kullanıldığı için. Doğum yaptıktan sonra bir ay daha kullanıcağm 💝 hafife alınmaması gereken bisi yani ilaçları düzenli kullandığın takdirde bi problem yaşamayacaksın inşallah
Zey1411 femme evet suan dahiliye olmadıgı için gidemedım yarın gidicem buyuk ıhtımal ılaca baslıycam bende
Hullyya Zey1411 benimde gebeligin basinda 4.82 cikmisti doktor hemen ilac baslatti 1-2.5 arasi olmali .mutlaka gidin cook onemli
Hadya Zey1411 sanirim deger normal seyrine gelince kullanmamiz gerekmicek,bakalim ben de cuma gunu kan testine gidicem.
Semaaa321 Benimde 4 89. Çıktı ilaç kullandım 3.29 a düştü. Simdi 3.3 gözüküyor ilacı 2 tane birden icmemi istedi 25 ml 50 ml çıkardı şuan. Çocukta zeka geriliği yapıyormuş oyuzden düşürmeye calisiyor. Cuma randevum var bakalim kaca düşmüş olucak
Ireemkcn Zey1411 4.47 de benim levotiron 25 mg kullaniyodum dengelememis endokrinden yada dahiliyeden randevu aldım dozunu yukseltcekler
Kubranur11 Zey1411 korkma canım saglik ocagi degerleri cok yuksek cikiyor hemsireyim. Kan cok bekeltiliyor cunku.. dahiliye uzamnima gitt haataneye orda yeniden calisilcak ona gore en dusuk ilac baslar onlem amacli en az arasinda 1 - 1.5 deger duusuk cikicak emin ol.. benimde gebe kaldigimi ogrnedigimde 4.60 cikti saglik ocaginda ertesi gun hastanede verdim 3.40 cikti doktor onlem amacli 25 mg ilacin yarisini kullaniyorum kullanip normlde ona da gerek yok dedi ama onlem amacli gebesin diye kullandircm dedi.. yani korkmaa 🙂
Zey1411 Kubranur11 evet doğru söylüyorsunuz cunku burda verdıgımız kanlar gonderılıyor ve ertesi gün öğleden sonra sonuc çıkıyor
Mucizemutlusu Kubranur11 merhaba. Sadece tsh a mı bakıyorlar acaba. Benim de 3.78 çıktı en son. Ama dahiliye doktorum anti tiroglobulin antikor ve Tiroid peroksidaz antikorlarına bakmak lazım dedi. Onlar Yüksek çıkmayınca ilaç gerekmeyelim dedi. Ama tedirginim ben. Başka doktora da gitmedim. Burda da hep tsh yüksekliği yazıyor ama ilaç kullananlar iÇin sadece tsh mı bakılıyor bilginiz var mı?