Ceren67 gmiş olsun bende de psikiyatri teşhisli okb var :) ilk dönem o kadar telaşlıydım ki anlatamam. Doktorlar bu düşer zaten kayıt bile almayalım, çocuğa bağlanma falan dediler ve moralimi bozdular. Kaç gün uyuyamadım. Şimdi gittiğim doktorum baştan sona her şeyi anlattı. Ayrıca hangi durumlar olursa telşalanmam gerrktiğini ve kendisini aramam gerektiğini anlattı. Ondan sonra da telefonunu verdi. Bir iki durumda kendisi hemen mesaj yazdığı için telaşım kalmadı. Ama miktop konusu bende de çok sıkjntı olmuştu ve hatta hamlilelik öncesinde de vardı. Sürekli bir yerde mikrop beni bekliyor gibi geliyor. İnsanlarla tokalaşmam, ellerini yıkıyorlar mı bilmiyorum. Bildiklerimle tokalaşırım. Bütün paketli paketsiz gıdaların içeriklerini, tarım ilacına kadar kurcalarım. Evde yerim mümkünse, suyumu bile plastikten içmem termosta götürürüm. O yüzden maalesef bu okb rahatsızlığı hayalgücünü arttıracak ve daha aşırıya kaçacaksın benim gibi. Sadece bu konuda tek verebileceğim tavsiye kimyasal temizleyicilerden ve kendini yormana sebep olacak hareketleri yapmaman. Elin kesilmesi vs gibi sıkıntıları düşünüyorsan bunun için yanında sürekli kolonya veya alkol bulundur, o zaman sıkıntı olmaz ve ayrıca tetanoz aşını olmalısın. Çok önemli. Ayrıca mümkünse çok hayal kurma. Ben hep bu hatayı yapıyorum 😀