Cansucbrdmr Arkadaşlar selam. Normal doğum düşünenler epizyosuz (kesisiz) doğum için 34. Haftadan sonra kegel egzersizlerini ve perine masajını öneryorlar. Aranızda bu egzersiz ve masajı yapan var mı basıl yapıyorsunuz🙇♀️
Dua Cansucbrdmr ben de merak ediyorum nasıl yapılıyor bilenler anlatsın lütfen netten baktım ama yine de uygulayanların anlatması daha iyi olur gibi
Annesininumudu Cansucbrdmr kegel egzersizini idrarınızı yaparken yapabilir siniz bende sürekli yapıyorum kegel egzersizlerini genellikle düz zemine uzanıp yapiliyo ama ben sırt üstü yattığım zaman ağrılar oluyo o yüzden idrarı mi yaparken yapıyorum bi tutup bi bırakıyorum idrar bitene kadar hamile kalmadan önce de yapıyorum perine masajini daha denedim ileriki haftalarda denicem
Kenanizm18 Cansucbrdmr kergel egzersizini bekarlıgımdan beri yapıyorum ilerde menapoz zamanında idrar tutamama olayları oldugu icin. Hamilelik dönemimde de faydasını gördüm. Tavsiye ederim.
Cansucbrdmr Dua ben de yapanlardan duymak isterdim ama diyolar ya kaynana postu koca aldatma postu olmadığı için kimse başlığı açıp bakmıyo bile. Burda amaç yardımcı olmak tecrübeleri paylaşmak yol göstermek olmalı ama insanların çoğu dedikodu peşinde........
Elyfnagme Cansucbrdmr evet son zamanlarda oyle oldu malesef. Sordugun tecrube postlarına cevap gelmiyor ama dedikodu oldumu dolusuyorlar 🤗 internetde arastiriyorum bende, bi cok faydalı video var. Bende denicem inş
Dua Cansucbrdmr maalesef öyle gerçekten gerekli bi şey yazmışsak genelde 10 kişi anca cevap veriyor 🤷♀️ Çok bakılmadığı için de gerilere düşüyor 🙄
Loyam Ben de merak ediyorum açıkcası, tecrübeli olanlar uygulayıp doğum yapanlar yardımcı olursa çok iyi olur
Cansucbrdmr Annesininumudu teşekkürler ben de internette idrar yaparken yapılıyor diye okudum ama pek aklıma yatmamıştı. Yine de idrarda ve uzanarak deneyeceğim mutlaka teşekkürler dönüşünüz için🙏🏻🙏🏻
blackberry118 Annesininumudu sadece o kaslarin hangileri olduğunu tam anlayabilmek icin bir kez idrarini yaparken yapmalisin. Devamli tuvalette yapmak çok sağlıksız bir durummus.
Englishteacher Kegel egzersizlerini aklıma geldikçe yapıyorum 16.haftamdayım. Tuvalette çişinizi yaparken tutup bırakın bu kegel egzersizidir yani o kasları çalıştırmak gerekiyor ama devamlı tuvalette yapmayın mikrop kapma durumu olabilir. Günde 10set yapılması gerekiyormuş ve devamlilik istiyor her sette 10-15 kez sıkın bekleyin yavaş yavaş bırakın. Perine masajı hakkında bi tecrübem yok malesef
Cansucbrdmr Englishteacher evet öyleymiş deneyeceğim ben de. Perine masajını 34. Haftadan sonra yapmakta fayda var diyorlar badem yağı veya vazelin gibi yağlarla. Zor olsa gerek ama doğumu kolaylaştırmak adına yapmakta fayda var 🤷♀️
Kenanizm18 Cansucbrdmr perineyi daha denemedim ama eşinizden yardım isteyebilirsiniz ☺️ Önce ılık havluyla yumuşatarak. Kergelde illa yatarak yada wcde olcak die bisi yok istediginiz her an uygulayabilirsiniz sıkıp bırakma işlemi zaten.