haklisinesracim ilk tetanozu oldum 2. doz için arayacağız dediler ama çok geç aradılar gittiğimde 32. haftadayim hemşire bu haftada kasılmaya sebep olabilir bu aşı o yüzden uzman doktorunla konuş o yaptir derse yaparım dedi. Ben de başka şeyler girince erken doğum tehlikesi vs tetanozun 2. dozunu unuttum açıkçası. Şimdi 39.haftadayim doğum öncesi son kontrolde söylesem yaparlar mı bilmiyorum tek doz korumuyormus. Bundan 3 sene önce de kızıma hamileyken tek doz yaptırmıştım eğer o zaman 2. dozu yaptirsaydim bunda gerek kalmıyormuş. Doğum sonrası falan yaparlar mı acaba bana bilginiz var mı bu konuda
prematureannesi_ haklisinesracim seninde 2. Gebeliğin değil mi ? Tek doz vuruluyor diye biliyorum. Sistemde ne çıkarsa oda tek çıkıyor genel 2. Gebeliklerde
_yasemin_ Bana 2018 de elim kesildiği için tek doz vurmuşlardı. Gebeliğimde yaptırmadım koruyuculuğunun da devam ettiğini söylediler zaten. Sizin tek doz nasıl koruyuculuğu olmuyormuş anlamadım.
haklisinesracim _yasemin_ Ben de çocukken elime paslı bir bıçak batmıştı sağlık ocağına götürdü babam doktor tek doz yaptı bu 5 sene korur demişti ama şimdilerde gebelikte 2 doz olunmali yoksa korumaz diyorlar ben de anlamadım
haklisinesracim prematureannesi_ Eğer ilk gebelikte 2. dozu da vurdurmus olsaydım tek yetiyormus ama ben onda da tek vurdurmuşum
durumom2022 haklisinesracim benim doktorum doğumdan 6 hafta önceye kadar tüm dozlarını tamamlaman yeterli demişti bana sizin doğum yakındır artık 39 olmuş
Seyma0323 Canim ben hiç tetanoz aşişi olmadim olmakta istemiyordum açıkcası.. genede oldum ve doktor illa ikinci dozda olman gerekiyor dedi. Sonra cok bilincli bir doktora gittim doktor değiştirdi o dedi ki 1 doz olduysan yeterli o seni korur. Yani 1 taneside yeterli canim
Seyma0323 haklisinesracim siz gene oldunuz ben hiç olmadim sadece 1 tane oldum, bana doktor öyle dedi özele gidiyorum ve bir arkadaşım daha özele gidiyor onun doktoruda tek doz yeterli dedi
Sevensevilen haklisinesracim 32. Haftada ikinci dozu oldum. 5 ay sonra tekrar vuralım , tetanozu 4 e tamamlayalım ömürlük koruyucu olsun dedi sağlık ocağı hemşiresi Siz doktorunuza danışın isterseniz Hastanede iğneyi vuran hemşire 5 yıl gerek yok demişti