Ben yurtdışında yaşıyorum. Burda insanlar özellikle bebek eşyalarında ikinci el o kadar çok alıp satıyor ki. Ve bence çok da mantıklı. Bebek kıyafetleri çok fazla eskimeyen büyüyorlar. Herkes gruplardan satıyor kullandıklarını. İmkan olup olmaması mevzu değil. Böyle bir ikinci el kültürü var burda. Ben özellikle tüm bebek malzemelerini ikinci el aldım. 30.000₺ olan bebek arabası setini 8.000₺’ye alabildim. Buhar makinaları sterilizatörler, anne yanı beşiği, hatta bebek bezini bile fazladan alıp kullanamayan bir anneden aldım. Biz Türkler her şeyin en iyisini istiyoruz bazen de abartı ve gösteriş seviyoruz. Ama burda hiç önemsenmiyor. Sadece hevesim olduğu için birkaç gezmeye giydirmelik elbise aldım. Onun dışında tüm zıbın vs evdeki kıyafetlerini bile arkadaşımın bebeğinden kalanları aldım. Herkesin fikri ayrı olabilir ve saygı duyarım tabi ki. Ama bu alternatifi de bir değerlendirin derim. Büyüklerimiz hep söyler “çocuğun yediği helal, giydiği haram” diye. Umarım bütçeniz sarsılmadan tüm eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. 🙏🏻