twinmama2 Merhaba ikiz anneleri sorum şu; Kacinci haftada doğum yaptınız? Tek - çift yumurta ? Bebekleriniz kuvozde kaldı mı kaldıysa kaç gün? Doğum sonrası için şunu kesinlikle tavsiye ederim dediğiniz seyler nelerdir ? Şimdiden herkese teşekkür ederim 😇
Hellili twinmama2 tek yumurta ikizlerini 36. Haftalık doğurdum bebeklerim 15 gün küvezde kaldı beş gün de beraber anne bebek uyumda kaldık ameliyat benim için zor değildi ama doğum sonrası gelen sancılar beni çok yıprattı belden uyuşmalıydı ameliyatım uyuşma geçtikten sonra dikişler hafif yanıyor o ilk ayağa kalkma olduktan sonrası artık Allahın izniyle kolaylaşıyor bebeklerin küveze girmesi benim daha erken toparlanmama vesile oldu onlar eve geldiğinde ben de çakı gibiydim o zaman psikoljik olarak çöküntü haldeydim ama iki taraf içinde daha iyi oldu küveze girmeleri bebekler doğdugunda çok küçükler ve onları o halde eve götürünce çok dikkat edilmesi lazım öncelikle kesinlikle eve misafir kabul etmeyin ve eğer birlikte emzirebilirseniz bu çok işinize yarar sürekli ikisini birlikte besleyip birlikte uyutursanız size zaman kalabilir bol bol süt sağmanız süt stoklamanız ve muhakkak da bol bol dinlenmeniz bu süreçte size çok iyi gelecektir çünkü bebekler göğüsleri tam boşaltamıyor bu da ağrı yapıyor iyi bi sağım makinası edinin muhakkak
Esnis Hellili canım benimde doğum yarın ama spinal doğum konusunda korkularım var. Tamamen mi uyuşup girsem diyorum . Ama bebeklerimin ilk anlarınıda görmek istiyorum
twinmama2 Hellili ayyy sağlıkla büyütün inşallah :) 33 haftalik oldular artık ciddi anlamda dayanamıyorum 34 de alsalar küveze girerler mi diye korkuyorum kafamda deli sorular yanii.. 36 hafta çok iyi dayanmissiniz maşallah gözümde çok büyüyor her gecen gün 😞 Tavsiyeleriniz için cok teşekkür ederim 😇
Saglikguzellik Esnis merhaba, benim de tek yumurta ve daha çok yeni. Cerrahpaşa perinatolojiyi önerir misiniz? Bi de ne sıklıkla gitmek gerek?
Esnis Kontrollerimi çok sıkı takip ettiler doktorlarda çok iyi memnun kaldım. Ama doğum için son anda vazgeçtim ordan tam yatışım yapılacağı gün gidip odaları falan gördüm . Birde eşim yanımda refakatçi kalamıyor birde kızım var 8 yaşında onuda sokmuyorlar içeri 3 gün orda yapamazdım sanırım . Bugün özel bi hastanede doğum yapıcam pişman olmam umarım. Birde benim öze sağlık sigortam var böyle imkanı olmayan biri dünya para vermeye gerek yok özel hastaneye orada doğum yapabilir